Trump și May : Afirmaţiile lui Putin privind armele nucleare sunt „iresponsabile”

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump şi prim-ministrul britanic Theresa May au căzut de acord duminică în timpul unei convorbiri telefonice că afirmaţiile lui Vladimir Putin potrivit cărora Rusia are arme nucleare care ar putea trece de sistemul de apărare anti-rachetă al SUA sunt „iresponsabile”, scrie Politico.

Putin a anunţat vineri că Rusia are arme nucleare care ar putea trece de sistemele de apărare americane, precum şi drone subacvatice şi rachete intercontinentale, conform news.ro .


Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat ulterior că oficialii americani nu sunt surprinşi de declaraţiile lui Putin.

Tensiunile dintre Rusia şi SUA au crescut în ultimii ani. Recent, Rusia a fost acuzată că s-a implicat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Citește și : Vladimir Putin şi-ar fi dorit să împiedice prăbuşirea URSS

May şi Trump au discutat de asemenea şi despre faptul că Siria împreună cu Rusia şi Iranul ar trebui să ceară un armistiţiu imediat în Siria.

Rusia şi SUA susţin grupări diferite în războiul din Siria: Kremlinul îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad în timp ce SUA sunt de partea grupărilor rebele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.