X

Trump: Nu a existat niciun dezacord asupra anulării întâlnirii cu talibanii la Camp David

Preşedintele american Donald Trump a contestat în mod ferm informaţiile de presă conform cărora dorinţa lui de a organiza o întâlnire cu talibanii la Camp David a fost obiectul unor vii dezacorduri în cadrul echipei sale, informează luni AFP, scrie agerpres.

“Există multe Fake News conform cărora eu aş fi tranşat împotriva părerii vicepreşedintelui şi diverşilor consilieri asupra unei eventuale întâlniri cu talibanii la Camp David”, a notat Trump pe contul său de Twitter. “Aceasta este o poveste falsă!”, a afirmat el. “Am gândit mereu că este bine să te întâlneşti şi să vorbeşti” cu oamenii, “însă în acest caz eu am decis în final să nu o fac”, a mai subliniat preşedintele american.

Citește și : Trump neagă orice amestec în cazarea vicepreşedintelui Pence la clubul său de golf din Irlanda

Mass-media americane au raportat că vicepreşedintele Mike Pence, dar şi consilierul pentru securitate naţională John Bolton s-au opus venirii talibanilor la Camp David, reşedinţa secundară a preşedinţilor americani şi scena mai multor summituri istorice.

Donald Trump a dezvăluit sâmbătă, tot pe Twitter, că organizase o întâlnire secretă cu liderii talibanilor, care ar fi urmat să aibă loc duminică la Camp David. Cu aceeaşi ocazie, el a anunţat că a anunţat că a anulat această întâlnire din cauza unui atentat sângeros revendicat de insurgenţii afgani, atentat în care a fost ucis şi un soldat american, joi, la Kabul.

“Mijloacelor de comunicare în masă necinstite le place să creadă că la Casa Albă domneşte confuzia, însă nu este cazul”, a mai protestat miliardarul republican.

După ce a rupt negocierile cu talibanii care păreau să ducă la un acord istoric după 18 ani de război în Afganistan, Donald Trump a dat de asemenea asigurări că armata americană şi-a înăsprit ofensiva împotriva talibanilor după atentatul de joi.

Citește și : Rusia şi-a achitat datoriile faţă de Consiliul Europei

“Noi facem treaba poliţiştilor în Afganistan şi acesta nu este rolul marilor noştri soldaţi, cei mai buni din lume. În timpul ultimelor patru zile, noi i-am lovit pe duşmanii noştri mai tare decât în orice alt moment în ultimii zece ani”, a afirmat preşedintele american pe contul său de Twitter.

Duminică, secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat că SUA “au ucis mai mult de o mie de talibani în timpul ultimelor zece zile”. Astfel, el a vrut să conteste ideea conform căreia Washingtonul negocia cu talibanii de pe poziţiile celui slab.

Tags: dezacorduriDonald Trumpfake newsJohn BoltonkabulMike Pencetalibani
Categorii: Știrile zilei