X

Trump nu doreşte un nou summit cu Kim Jong Un fără şanse de progres real

Preşedintele american Donald Trump nu doreşte încă o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un decât dacă este probabil un progres real, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, citat de Reuters. Şeful diplomaţiei americane a menţionat contextul apropierii alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, scrie agerpres.

Într-un interviu difuzat în direct pe internet acordat site-ului de ştiri The Hill, Pompeo a apreciat că nord-coreenii ‘au ales în acest moment să nu urmeze o cale care poate duce la o posibilă soluţie’.

Citește și : The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a afirmat săptămâna trecută că este improbabil anul acesta un nou summit americano-nord-coreean, dar ‘se pot întâmpla surprize’.

Trump şi Kim s-au întâlnit prima dată în iunie 2018, în Singapore, apoi din nou în februarie 2019, în Vietnam, şi în iunie acelaşi an la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera inter-coreeană. În ciuda declaraţiilor optimiste ale preşedintelui american după primul summit, cel de-al doilea s-a întrerupt înaintea încheierii programului anunţat, iar liderul de la Phenian nu a s-a angajat oficial să întrerupă programele de înarmare nucleară şi cu rachete ale Coreei de Nord.

Citește și : Incendiu de amploare într-un port din sudul Iranului

Tags: Donald TrumpKim Jong UnMike PompeoStatele UniteSUA
Categorii: Știrile zilei