Trump nu exclude să-l graţieze pe Paul Manafort

Publicat:

Donald Trump a declarat miercuri că nu exclude acordarea unei graţieri prezidenţiale fostului său director de campanie Paul Manafort, aflat în colimatorul procurorului special Robert Mueller, care răspunde de delicata anchetă privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Asta nu s-a discutat niciodată, dar nu am exclus această opţiune, de ce aş face-o?”, a declarat preşedintele american pentru New York Post în cadrul unui interviu acordat în Biroul oval.


Citeşte şi: Poroşenko cere NATO să trimită nave de război în Marea Azov

Miliardarul republican a elogiat “curajul” lui Paul Manafort care este, potrivit lui, una dintre puţinele persoane care au rezistat presiunilor lui Robert Mueller, acuzat din nou că îi împinge pe martori “să mintă”.

Procurorul special anchetează asupra ingerinţelor Rusiei în campania prezidenţială din 2016 şi încearcă să stabilească dacă a existat complicitate între Moscova şi echipa candidatului Trump, ceea ce acesta neagă cu fermitate.

În cadrul investigaţiei sale, Robert Mueller a descoperit deturnări de fonduri comise de Paul Manafort înainte de 2016 şi l-a inculpat pentru ele.

După ce mult timp a refuzat să colaboreze cu procurorul special, Paul Manafort – care a condus timp de cinci luni campania lui Donald Trump – a acceptat în cele din urmă la jumătatea lui septembrie un acord pentru a pleda vinovat.

El s-a angajat atunci să coopereze pe deplin cu anchetatorii în schimbul reducerii pedepsei.

Justiţia l-a acuzat însă luni că a încălcat acest acord, minţind “într-o varietate de subiecte” în cadrul discuţiilor cu anchetatorii.

Avocaţii săi dau asigurări că el nu a minţit, o versiune reluată miercuri de Donald Trump.

“Dacă spuneţi adevărul, mergeţi la închisoare”, a estimat preşedintele american, ale cărui atacuri împotriva lui Robert Mueller au crescut în intensitate în ultimele zile.

Magnatul din sectorul imobiliar îl compară pe fostul şef al FBI cu fostul senator republican Joseph McCarthy, care a lansat în anii 1950 o campanie vizând înlăturarea oricărei persoane suspectate că ar avea simpatii comuniste. “Nu este mai bun decât McCarthy şi este o situaţie teribilă pentru ţară”, a mai declarat el pentru New York Post.

Puţin mai devreme, el a postat şi pe Twitter despre acest subiect. “Banda democraţilor furioşi a lui Mueller le cere cu brutalitate martorilor să mintă asupra faptelor”, a scris el, înainte de a adăuga: “Este o nouă eră McCarthy”.

Citeşte şi: 10.000 de persoane evacuate în Koln! Geniştii au dezamorsat o bombă neexplodată

Donald Trump a redistribuit şi o serie de patru mesaje provenind de pe un cont, “The Trump Train”, prezentându-se drept un fan al lui.

Unul dintre aceste mesaje era un fotomontaj care îi prezenta pe foştii preşedinţi democraţi Barack Obama şi Bill Clinton, pe rivala sa în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton şi pe Robert Mueller în spatele gratiilor.

Montajul este însoţit de o legendă: “Acum că s-a dovedit că complicitatea cu Rusia este o minciună, când încep procesele pentru trădare?”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.