Trump nu fusese informat despre arestarea directorului financiar Huawei (consilier)

Publicat:

Consilierul economic al Casei Albe a afirmat – duminică – că Donald Trump nu fusese informat despre arestarea directorului financiar al gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei în momentul în care lua masa cu omologul său chinez Xi Jinping săptămâna trecută, potrivit France Presse, scrie Agerpres.

Preşedintele “nu ştia şi nu a avut vreo reacţie după” când a aflat, a insistat Larry Kudlow la canalul Fox News, în timp ce informaţii contradictorii circulaseră pe acest subiect în cursul săptămânii.


Citește și : FBI a investigat 4 cetățeni americani în cazul anchetei procurorului special Mueller (James Comey)

În faţa jurnalistului care evoca informaţii de presă relatând despre un preşedinte “livid”, Larry Kudlow a declarat că acesta “nu ştia. O spun fără echivoc. El a aflat mult mai târziu”.

Meng Wanzhou, 46 de ani, a fost arestată la Vancouver, în Canada, la cererea justiţiei americane. Ea este suspectată că ar fi minţit mai multe bănci cu privire la o filială a Huawei cu scopul de a putea accede la piaţa iraniană între 2009 şi 2014, încălcând sancţiuni americane.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, declarase iniţial la postul de radio NPR că administraţia americană fusese avertizată despre această arestare, survenită în aceeaşi zi în care preşedintele Donald Trump lua masa împreună cu omologul său chinez Xi Jinping. Dar un purtător de cuvânt al lui John Bolton a contrazis ulterior această afirmaţie, potrivit canalului CBS.

Anunţul privind arestarea dnei Meng a provocat indignarea autorităţilor chineze, care cer repunerea sa în libertate.

Citește și : Pactul global cu privire la migraţii va fi adoptat oficial luni, în pofida controverselor

Acest caz ar putea complica negocierile comerciale între Washington şi Beijing în timp ce întâlnirea de la 1 decembrie la Buenos Aires, în marja summitului G20, între preşedinţii american şi chinez se încheiase prin anunţarea unui armistiţiu în războiul comercial sino-american.

Vineri, Donald Trump a asigurat că discuţiile comerciale cu China “se desfăşoară foarte bine”. Iar Larry Kudlow a spus că “se îndoieşte” că acest caz va avea un impact asupra negocierilor comerciale, în cursul unui interviu acordat CNBC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia...

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.