Trump o pune pe Heather Nauert ambasador al SUA la ONU

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump o va nominaliza pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la ONU, transmit vineri dpa şi Reuters, preluând media americane, relatează şi agerpres.

Canalele Bloomberg şi Fox News, care citează surse familiarizate cu această decizie, au relatat că preşedintele urmează să facă anunţul vineri, pe Twitter.


Citeşte şi: Sediul CNN din New York a fost evacuat

Heather Nauert (48 de ani), a cărei nominalizare va trebui confirmată de Senat, a fost anterior corespondent şi prezentator pentru Fox News.

Ea a devenit purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat în aprilie 2017 şi a fost numită, la începutul acestui an, subsecretar pentru diplomaţie publică şi afaceri publice.

Dacă va fi confirmată, Nauert îi va succeda lui Nikki Haley, care a anunţat în octombrie că va părăsi postul la sfârşitul lui 2018.

Citeşte şi: Conservatorii germani îşi aleg un nou lider în locul Angelei Merkel

Ulterior, preşedintele Trump a afirmat că Heather Nauert ‘este luată foarte serios în considerare’ pentru a ocupa această funcţie. ‘Ea a fost o susţinătoare de multă vreme şi este cu adevărat excelentă’, a răspuns Trump întrebării unui reporter.

Nu este clar deocamdată dacă postul de ambasador la Naţiunile Unite va rămâne ca parte a cabinetului, aşa cum a fost în mandatul lui Haley, a indicat un oficial al Casei Albe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.