X

Trump pictează o imagine apocaliptică a unei posibile preşedinţii Biden: ‘Cel mai rău coşmar al americanilor’

Preşedintele american Donald Trump a lansat joi un atac violent împotriva rivalului său democrat, Joe Biden, pictând o imagine apocaliptică a posibilei sale preşedinţii şi susţinând că ar fi “cel mai rău coşmar” al americanilor, transmite AFP, scrie agerpres.

“Dacă doriţi să vă imaginaţi viaţa sub o preşedinţie Biden, imaginaţi-vă ruinele fumegânde ale Minneapolisului, anarhia violentă din Portland şi trotuarele pline de sânge din Chicago în fiecare oraş din America”, a declarat Donald Trump cu câteva ore înaintea discursului adversarului său din ultima zi a Convenţiei Democrate.

Citește și : Zbigniew Rau, noul ministru de externe al Poloniei

Oraşul Minneapolis a fost scena a numeroase proteste, uneori violente, după moartea afro-americanului George Floyd la sfârşitul lunii mai, asfixiat sub genunchiul unui ofiţer de poliţie alb, aminteşte AFP.

“Este în joc supravieţuirea ţării noastre (…) Aceşti oameni au înnebunit”, a adăugat Trump.

“Vor să vă confisce armele (…) Va interzice petrolul american”, şi-a continuat Trump atacul verbal. “Singurul lucru pe care nu vor să îl abolească sunt impozitele voastre”, a continuat el.

Vorbind la Old Forge, un orăşel din Pennsylvania situat la mai puţin de 10 kilometri de Scranton, oraşul natal al lui Joe Biden, Donald Trump l-a acuzat pe rivalul democrat că şi-a uitat rădăcinile. Joe Biden “ne va aminti diseară că s-a născut în Scranton, dar a plecat în urmă cu aproximativ 70 de ani. A abandonat Scranton, a abandonat Pennsylvania”, a continuat el menţionând acest stat-cheie, unde a câştigat la limită în 2016 în faţa rivalei democrate Hillary Clinton.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,9 în largul Indoneziei

“‘A petrecut ultima jumătate de secol la Washington, este acolo de 47 de ani şi acum va aduce schimbarea? Nu cred”, l-a ironizat Trump pe Biden.

Liderul de la Casa Albă a criticat îndelung şi absenţa interacţiunilor rivalului său democrat cu mass-media. “Nu a răspuns la o întrebare din 17 iulie, eu răspund la aproape 100 de întrebări pe zi!”, a ţinut să sublinieze Donald Trump.

Tags: americaChicagoDonald TrumpJoe BidenPortland
Categorii: Știrile zilei