X

Trump, pus sub acuzare pentru conspiraţie în vederea subminării alegerilor prezidenţiale din 2016

Fostul preşedinte Donald Trump a fost pus sub acuzare marţi pentru „conspiraţie” în vederea subminării integrităţii alegerilor din 2016, iar următoarea dată de audiere în persoană este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie, la New York, relatează CNN , scrie news.ro

Actul de acuzare împotriva lui Donald Trump susţine că fostul preşedinte a fost implicat într-o conspiraţie pentru a submina integritatea alegerilor din 2016. Procurorii spun că Trump a luat parte la un plan ilegal de suprimare a informaţiilor negative, inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari care a fost ordonată de inculpat pentru a ascunde informaţii care i-ar fi afectat campania.

Citește și : Trump s-a prezentat la Parchetul din Manhattan şi urmează să fie prezentat instanţei

Acuzarea susţine că motivul pentru care a comis infracţiunea de falsificare a registrelor contabile a fost, în parte, acela de a-şi “promova candidatura”.

În faţa instanţei, fostul preşedinte a pledat marţi nevinovat în cazul tuturor celor 34 de acuzaţii.

Odată cu inculparea oficială a lui Trump, fostul preşedinte şi avocaţii săi au aflat care sunt acuzaţiile şi le pot examina amploarea, analizând ce trebuie să dovedească procurorii la proces.

Citește și : Casa Albă: Cazul Trump ‘nu este o prioritate’ pentru preşedintele Biden

Acuzaţiile penale decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, privind o plată făcută în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 către Stormy Daniels, o femeie care a susţinut că a avut relaţii extraconjugale cu Trump, ceea ce acesta neagă. Ea a fost plătită pentru a păstra tăcerea.

Trump neagă orice abatere, iar avocaţii săi au declarat că vor lupta pentru ca acuzaţiile să fie retrase.

Tags: Alvin BraggDonald Trumpmanhattannew york
Categorii: Știrile zilei