X

Trump şi Putin se vor afla în aceeaşi cameră, dar nu este stabilit un tete-a-tete oficial

O nouă întâlnire între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin şi, respectiv, Donald Trump va avea loc vineri în Vietnam, în cadrul summitului Forumului Asia-Pacific (APEC), a anunţat joi consilierul pe probleme politice al Kremlinului, Iuri Uşakov, citat de agenţiile de presă ruse, conform AFP, potrivit agerpres.

“Va avea loc la 10” noiembrie, a declarat Uşakov, potrivit agenţiei de presă oficiale TASS, precizând că ora întrevederii “este în curs de discuţii” între cele două părţi.

Kremlinul a apreciat drept “foarte probabilă” această întâlnire între preşedintele rus şi omologul său american, a doua de la învestirea lui Donald Trump în ianuarie trecut.

Citeşte şi: Trump şi marele dragon chinez. Lecţie de istorie prezidenţială la Beijing – VIDEO

“Putin şi Trump vor participa la acelaşi summit şi se vor afla într-o singură sală. De aceea este logic ca ei să se întâlnească”, afirmase miercuri Iuri Uşakov. “Cel mai important este că există probleme de discutat, începând cu Siria şi terminând cu Coreea de Nord”, a adăugat el.

Summitul ţărilor Forumului Asia-Pacific (APEC) se va desfăşura la Da Nang, în centrul Vietnamului.

Cei doi lideri s-au întâlnit pentru prima oară în iulie în marja summitului G20 de la Hamburg, în Germania, pentru o discuţie care a durat aproximativ două ore şi jumătate.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt în continuare la cel mai scăzut nivel de la alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, pe fondul crizei în Ucraina, al războiului din Siria şi acuzaţiilor privind o posibilă ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale de anul trecut din Statele Unite. 

Tags: APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific)Casa AlbaCoreea de NordDa NangDonald TrumpgermaniaHamburgIuri Uşakovkremlinsiriasummit G20VietnamVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei