Trump: Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un “lider”

Publicat:

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un “lider”

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă Statele Unite ar fi avut un “lider”, i-a spus joi Donald Trump preşedintelui Joe Biden în cursul dezbaterii lor de la Atlanta, criticând totodată cheltuielile pentru ajutorul militar acordat Ucrainei, în timp ce preşedintele în exerciţiu Joe Biden l-a acuzat că doreşte să iasă din NATO, transmit AFP şi EFE, potrivit stiripesurse.ro.

În timpul rundei privind politica externă, Trump a declarat că nu sprijină propunerea preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina, care implică anexarea regiunilor ocupate de forţele ruse (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie).


Vezi şi: VIDEO – Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz – Stiripesurse.md

Cu toate acestea, el nu şi-a detaliat planul de abordare a acestui război în cazul în care va reveni la Casa Albă şi a susţinut că invazia rusă nu ar fi avut loc niciodată dacă el ar fi fost preşedinte, o eschivă pe care a folosit-o şi pentru a discuta despre conflictul din Fâşia Gaza.

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un “lider”

Republicanul a declarat că SUA au cheltuit “prea mulţi” bani pentru înarmarea armatei ucrainene din cauza acestui război, calificându-l pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept un “mare om de afaceri” pentru toate resursele pe care le-a obţinut din partea Statelor Unite şi l-a criticat pe Biden pentru că nu a făcut suficient pentru a convinge ţările europene din cadrul NATO să ofere mai mult sprijin.

“Nu am auzit niciodată atâtea prostii. Tipul ăsta vrea să iasă din NATO. Vreţi să rămâneţi în NATO? Veţi ieşi din NATO?”, a replicat Biden atunci când i-a venit rândul să vorbească.

Preşedintele în exerciţiu a susţinut că a reuşit să convingă 50 de ţări din întreaga lume să formeze o coaliţie internaţională pentru a sprijini Ucraina, întrucât invazia rusă reprezintă “o ameninţare la adresa întregii lumi”.

Războiul din Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă SUA aveau un “lider”

Biden a declarat că Putin este “un criminal de război” care a ucis mii de oameni, vrea să restabilească Uniunea Sovietică şi va încerca să invadeze noi teritorii după Ucraina.

Actualul preşedinte s-a angajat să apere Ucraina de invazia rusă prin trimiterea de arme şi ajutoare în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, a impus mai multe runde de sancţiuni împotriva Rusiei şi a consolidat relaţiile cu alte ţări NATO.

Republicanii radicali din Congres au blocat transportul de arme luni de zile, iar Trump a sugerat în cadrul unui miting că ar invita Rusia să facă ce doreşte cu ţările NATO care nu contribuie cu suficiente resurse la Alianţa Nord-Atlantică, notează EFE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul Ne-am obișnuit să cumpărăm legume și fructe de import, deși le-am putea consuma de...

Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani

Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani De la invazia...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.