X

Trump recunoaşte că ar putea fi vorba de un accident în Beirut

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut miercuri că exploziile de amploare care au făcut ravagii marţi în Beirut ar fi putut fi cauzate de un accident, fără a reveni însă asupra afirmaţiilor sale anterioare controverse, conform cărora ceea ce s-a întâmplat aduce cu un “atac teribil”, informează AFP, potrivit agerpres.

“Vă pot spune că orice s-a întâmplat, este groaznic, dar ei nu ştiu cu adevărat despre ce a fost vorba. Nimeni nu ştie încă”, a declarat Trump în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă.

Citeşte şi: Furtuna tropicală Isaias a ajuns în Canada, după ce a ucis şase oameni în SUA

“Am auzit ambele variante. Am auzit de accident şi ştiţi, şi de explozibili. Evident, trebuie să fi fost un tip de explozibil, dar indiferent dacă a fost o bombă declanşată sau nu intenţionat, a sfârşit prin a fi o bombă”, a declarat preşedintele SUA.

Poate cineva “a lăsat nişte dispozitive explozive groaznice şi a uitat nişte obiecte. Poate că asta a fost. Poate a fost un atac. Nu cred că cineva poate spune clar în acest moment” ce s-a întâmplat, a adăugat Donald Trump.

“Suntem solidari cu această ţară”, a mai declarat liderul de la Casa Albă, făcând următoarele precizări: “Avem o relaţie foarte bună cu această ţară, dar este o ţară aflată în plină criză şi cu multe probleme”.

Citeşte şi: Echipa lui Trump vrea o dezbatere suplimentară cu Joe Biden

La rândul său, şeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat că “majoritatea oamenilor consideră că este un accident, după cum s-a informat”.

Autorităţile libaneze au informat că exploziile din portul Beirutului, soldate cu peste 113 morţi şi 4.000 de răniţi, au fost cauzate de deflagraţia a 2.750 de tone de azotat de amoniu, o substanţă utilizată atât în compoziţia anumitor îngrăşăminte, cât şi a explozibililor. 

Tags: BeirutCasa AlbaDonald TrumpexploziiLibanMark EsperPentagonSUA
Categorii: Știrile zilei