Trump: Ruşii ar fi preferat ca Hillary Clinton să câştige alegerile prezidenţiale din 2016

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri într-un interviu acordat Fox News că investigaţia procurorului special Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile americane nu a fost necesară şi că ruşii ar fi preferat ca rivala sa Hillary Clinton să câştige alegerile, scrie Politico, potrivit news.ro .

Trump a criticat în interviu echipa lui Mueller pentru că ar fi fost plină de suporteri ai lui Hillary Clinton. Preşedintele american a sugerat şi că investigaţia face parte dintr-o campanie de defăimare a democraţilor împotriva sa. Deşi raportul lui Mueller nu îl exonerează complet pe Trump, preşedintele a afirmat din nou că este nevinovat.


Citește și : PANICĂ în capitala statului Bangladesh: Zeci de oameni se aruncă pe geamuri, după ce un INCENDIU uriaș a cuprins o clădire de birouri (VIDEO)

„Vă pot spune acest lucru despre (investigaţia privind) Rusia. Dacă ar fi avut ceva despre mine, ar fi fost făcut public de mult”, a afirmat Trump.

Investigaţia lui Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 s-a încheiat vineri iar un rezumat al raportului redactat de procurorul general William Barr arată că nu au fost găsite dovezi care să sugereze o coordonare între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia. Membrii Congresului continuă însă să îl investigheze pe preşedinte privind afacerile sale şi legăturile cu agenţi străini.

Trump a sugerat în interviu că ruşii ar fi preferat-o pe rivala sa, democrata Hillary Clinton pentru că ea ar fi oprit forajul de petrol şi gaze, oferind astfel Rusiei posibilitatea de a-şi consolida poziţia pe piaţa globală.

„Dacă vă uitaţi la toate aceste aspecte, Rusia ar fi preferat-o pe Hillary în faţa lui Donald Trump”, a afirmat Trump.

Investigatorii federali au ajuns la concluzia că Trump a fost ajutat de Rusia şi că Moscova a fost implicată într-un război informatic pentru a influenţa alegerile în favoarea sa, însă nu a fost dovedită o implicare a lui Trump.

Trump l-a atacat şi pe fostul şef al FBI, James Comey, cel care miercuri a oferit primul său interviu după încheierea anchetei lui Mueller. Comey a declarat pentru NBC că decizia lui Trump de a-l concedia poate fi considerată obstrucţionare a justiţiei dacă preşedintele a făcut acest lucru pentru a încerca să scape de investigaţia privind Rusia.

Citește și : Parlamentul britanic va dezbate pe 1 aprilie petiţia populară de anulare a Brexit-ului

La scurt timp, Trump l-a numit pe Comey un „tip teribil” şi a afirmat că ar fi putut să îl concedieze din orice motiv. Trump a precizat că ştia că va fi o decizie care îi va dăuna politic.

Democratul Adam Schiff, preşedintele comitetului privind serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a fost şi el criticat de Trump.

Preşedintele a declarat că Schiff ar trebui înlăturat din funcţie pentru că a vorbit „non stop despre o colaborare, despre iluzia acestei colaborări” între el şi Rusia.

„Râdeau non stop când se gândeau ce făceau. Este o ruşine”, a precizat Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai mare schelet al unui dinozaur a fost vândut pentru o sumă record. Fosila are aproximativ 150 de milioane de ani

Cel mai mare schelet al unui dinozaur a fost vândut pentru o sumă record. Fosila are aproximativ 150 de milioane de ani Fosila unui dinozaur,...

Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ are un nou membru

Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ are un nou membru Willem...

Suport din partea României pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii

Suport din partea României pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii România va acorda suport Republicii Moldova pentru participarea la operații și...

Dan Perciun promite salarii mai mari pentru profesori

Dan Perciun promite salarii mai mari pentru profesori Salariile cadrelor didactice vor fi majorate de la 1 ianuarie 2025. Asigurările sunt date de ministrul Educației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.