Trump salută un ‘mesaj foarte puternic’ după verdictul în cazul lui Harvey Weinstein

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a apreciat marţi că verdictul “vinovat” în cazul fostului magnat de la Hollywood Harvey Weinstein învinuit de agresiune sexuală şi viol constituie “un mesaj foarte puternic”, scrie AFP, potrivit news.ro .

“Cred că din punctul de vedere al femeilor (…) este o mare victorie, asta transmite un mesaj foarte puternic”, a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă de la New Delhi.


Citește și: CE va discuta cu statele UE despre eventuale controale la frontiere din cauza coronavirusului

El a subliniat că nu era un mare “fan” al lui Weinstein, insistând pe faptul că acesta era un apropiat al democraţilor. “Michelle Obama îl adora, Hillary Clinton îl adora”, a spus el.

“Era timpul pentru o dare de seamă”, a spus Hillary Clinton. “Verdictul vorbeşte de la sine”.

Influentul producător de cinema independent a fost găsit vinovat luni de un tribunal newyorkez de agresiune sexuală şi de viol dar a evitat o condamnare pentru cele mai grave acuzaţii, una dintre ele fiind cea de “prădător sexual”, un verdict aplaudat de mişcarea #MeToo şi de mai multe femei.

În vârstă de 67 de ani, Weinstein a fost escortat la închisoare din Rikers Island în aşteptarea pedepsei, pe 11 martie. El riscă până la 29 de ani de închisoare.

Juraţii s-au pronunţat pe baza mărturiilor a trei femei, aflate între cele peste 80 care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sau agresiune sexuală.

În final, l-au condamnat doar pentru două capete de acuzare mai puţin grave, agresiune sexuală a fostei asistente de producţie Mimi Haleyi, în 2006, şi de viol asupra tinerei actriţei Jessica Mann, în 2013.

Ei l-au scăpat pe producător de acuzaţia de viol, cea mai gravă, legat de Jessica Mann, şi mai ales de circumstanţe agravante de comportament de “prădător”.

Citește și: Catalonia a confirmat primul caz de coronavirus

Este vorba despre prima recunoaştere a vinovăţiei în scandalul post-MeToo.

Condamnarea, în aprilie 2018, a actorului Bill Cosby rezulta din procesele iniţiate în 2015, înainte ca mişcarea anti-agresiune sexuală să înceapă în octombrie 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.