Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

Publicat:

Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează “o presupusă tentativă de asasinat” care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind “în siguranţă” şi un suspect fiind arestat, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un context de campanie prezidenţială deosebit de tensionată, cu aproximativ 50 de zile înainte de alegerile din 5 noiembrie, fostul preşedinte, care se afla la clubul său de golf din Florida, este “în siguranţă după ce au fost semnalate focuri de armă în vecinătatea sa”, a declarat Steven Cheung, director de comunicare pentru campania lui.


Citeşte şi: China crește vârsta de pensionare – Stiripesurse.md

Poliţia federală americană a spus într-un comunicat că anchetează asupra a “ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte Trump”.

Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice importante, a anunţat, de asemenea, o anchetă asupra acestor focuri de armă care au avut loc “cu puţin timp înainte de orele 14.00 (18.00 GMT)”.

Mai mulţi agenţi ai săi “au deschis focul asupra unui bărbat înarmat” care se afla în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump şi a fost găsită o puşcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri şi echipamente de înregistrare video, au precizat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Suspectul a fugit la volanul unei maşini negre, dar un martor a ajutat poliţia să identifice vehiculul, iar autorităţile l-au găsit.

Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

“Am reţinut pe cineva care este un potenţial suspect”, a declarat şeriful comitatului Palm Beach, Ric Bradshaw, la conferinţa de presă.

Motivele presupusului atacator sunt necunoscute.

Acest incident intervine într-o campanie deja total nebună în care cu câteva săptămâni înainte candidatul republican a scăpat de o tentativă de asasinat, preşedintele democrat Joe Biden a renunţat să candideze pentru un nou mandat, iar vicepreşedinta Kamala Harris l-a înlocuit în scurt timp.

Joe Biden şi Kamala Harris au spus că sunt “uşuraţi” că Donald Trump este “în siguranţă”. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele şi vicepreşedinta Statelor Unite sunt “informaţi în mod regulat de către echipele lor”.

Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

Pe 13 iulie, fostul preşedinte (2017-2021) care aspiră să revină la Casa Albă a fost rănit la ureche de focuri de armă care au făcut un mort şi doi răniţi în rândul participanţilor la un miting în Pennsylvania, unul dintre cele şase sau şapte state-cheie ale alegerilor prezidenţiale, în nord-estul ţării.

Imaginile lui Donald Trump, cu sângele curgând pe faţă şi cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania pentru alegerile din 5 noiembrie.

Acest fiasco de securitate a dus la demisia şefei Secret Service şi trimiterea în concediu administrativ a cel puţin cinci agenţi ai acestei unităţi.

Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

O săptămână mai târziu, pe 21 iulie, sub presiunea propriei sale tabere democrate după o dezbatere dezastruoasă în faţa lui Donald Trump, preşedintele Biden, 81 de ani, a renunţat să mai candideze şi a cedat locul vicepreşedintei Kamala Harris.

De atunci, campania a luat o întorsătură foarte caustică între miliardarul şi tribun republican şi rivala sa de 59 de ani, fostă procuroare şi senatoare de California, mai scrie AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Donald Trump, mesaj tranşant despre superstarul care o susţine pe Kamala Harris: ‘O urăsc pe Taylor Swift!’

Donald Trump, mesaj tranşant despre superstarul care o susţine pe Kamala Harris: 'O urăsc pe Taylor Swift!' Fostul preşedinte Donald Trump a atacat-o duminică pe...

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson, a murit

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson, a murit Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică....

Box office nord-american: ‘Beetlejuice Beetlejuice’, din nou pe primul loc cu încasări de 51 milioane de dolari

Box office nord-american: 'Beetlejuice Beetlejuice', din nou pe primul loc cu încasări de 51 milioane de dolari "Beetlejuice Beetlejuice", continuarea cu fantome a lui Tim...

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze ‘distrugerea’ bazelor aeriene ruse

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze 'distrugerea' bazelor aeriene ruse Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaților occidentali să autorizeze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.