X

Trump şi-a chemat susţinătorii într-o hală imensă din Nevada – VIDEO

Preşedintele Donald Trump a organizat duminică un miting de campanie în interior, în pofida avertismentelor specialiştilor din domeniul sanitar de a se evita adunările publice cu participare numeroase în spaţii închise, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele republican Donald Trump este criticat pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19 care a dus la decesul a 193.000 de persoane în SUA.

Citeşte şi: Al doilea val de coronavirus obligă mapamondul să revină la măsurile de izolare

Echipa de campanie a preşedintelui american a descris mitingul din Henderson, în statul Nevada, ca pe o oportunitate pentru susţinătorii lui Donald Trump de a-şi exercita dreptul de a participa la o întrunire paşnică în conformitate cu primul amendament al Constituţiei americane.

“Dacă vă puteţi alătura zecilor de mii de oameni care protestează pe străzi, pariaţi într-un cazinou sau daţi foc la magazine mici în timpul revoltelor, atunci vă puteţi aduna paşnic în conformitate cu primul amendament pentru a-l asculta pe preşedintele Statelor Unite”, a afirmat purtătorul de cuvânt Tim Murtaugh într-o declaraţie.

Participanţilor li s-a verificat temperatura la intrare şi li s-a oferit o mască pe care au fosr sfătuiţi să o poarte.

Citeşte şi: Iranul a pus în funcţiune peste 1000 de centrifuge nucleare

Candidatul republican, aflat în urma rivalului democrat Joe Biden în sondajele naţionale, dar şi în statul Nevada, a crescut numărul mitingurilor de campanie în ultimele săptămâni, care au fost însă organizate în aer liber.

În turneul său electoral, Trump urmează să mai viziteze statul Arizona, dar şi California, unde va fi informat despre incendiile ce afectează coasta de vest a SUA. 

Tags: alegericovid-19Donald TrumpHendersonnevadaSUATim Murtaugh
Categorii: Știrile zilei