X

Trump: ‘Sincer, schimbările climatice sunt foarte importante pentru mine!’

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marți, în cadrul summit-ului NATO de la Londra, că problema schimbărilor climatice este una foarte importantă din punctul său de vedere, informează site-ul CNN, potrivit mediafax.

Aflat la o conferință de presă alături de premierul Canadei, Justin Trudeau, un cunoscut apărător al politicilor de protejare a mediului, Donald Trump a fost întrebat de către jurnaliști ce opinie are despre lupta împotriva schimbărilor climatice.

Citește și : Premieră în istoria NATO: Liderii statelor membre vor menţiona China în declaraţia summitului

„Mă gândesc tot timpul la acest lucru. Sincer, schimbările climatice sunt foarte importante pentru mine. Cred cu tărie în necesitatea de a avea apă foarte, foarte curată și aer curat. Acesta este un aspect important în ceea ce privește schimbările climatice”, a spus liderul de la Casa Albă.

Declarația lui Trump este surprinzătoare, date fiind deciziile sale controversate privind mediul din ultima perioadă.

La începutul acestui an, la summit-ul G7, președintele american a decis să nu participe la o dezbatere referitoare la schimbările climatice. De asemenea, Trump a decis anul acesta retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Citește și : Trump anunță că va organiza summit-ul G7 la Camp David

Tags: Casa AlbaDonald TrumpG7jurnaliştiJustin TrudeaulondraNATOsummit
Categorii: Știrile zilei