X

Trump spune că a plătit ‘multe milioane’ de dolari ca taxe şi că este puternic ‘sub-îndatorat’

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că a plătit ‘multe milioane de dolari în taxe’, dar că a avut dreptul la deduceri şi credite fiscale, precum şi că este puternic ‘sub-îndatorat’, având mai multe active decât datorii, transmite Reuters, potrivit agerpres

Preşedintele republican a răspuns, într-o serie de postări pe Twitter, unei relatări din New York Times (NYT) potrivit căreia a plătit doar 750 de dolari ca taxe federale pe venit atât în 2016, cât şi în 2017, după ani în care a raportat pierderi mari ale firmelor sale.

Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

‘Am plătit multe milioane de dolari în taxe, dar am avut dreptul, ca oricine altcineva, la deduceri şi credite fiscale’, a scris Trump într-un tweet. ‘Sunt extrem de sub-îndatorat – am foarte puţine datorii în comparaţie cu valoarea activelor’, a susţinut el.

Republicanul, care se va confrunta marţi seară cu contracandidatul democrat Joe Biden în prima lor dezbatere televizată, a mai spus că deţine ‘active extraordinare’ şi s-a lăudat cu o declaraţie financiară ‘foarte impresionantă’.

El a refuzat însă să-şi facă publice declaraţiile fiscale, aşa cum a procedat de decenii candidaţii prezidenţiali şi preşedinţii.

Trump îşi justifică refuzul prin faptul că se află sub auditul fiscului (Internal Revenue Services, IRS), însă agenţia a semnalat că nu există niciun motiv pentru care preşedintele nu îşi poate publica declaraţia fiscală în timpul auditului.

Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Trump are datorii de sute de milioane de dolari pe fondul pierderilor cronice contabilizate de afacerile sale şi de care se foloseşte pentru a evita impozitele, a scris NYT, precizând că a obţinut datele fiscale pe mai mult de două decenii ale magnatului şi afacerilor sale.

Trump a acuzat publicaţia că a obţinut ilegal informaţiile – ceea ce NYT a negat -, dar şi că acestea sunt inexacte.

Tags: Donald TrumpIRSNYTtaxetwitter
Categorii: Știrile zilei