Trump : SUA nu vor impune noi taxe pe produsele importate din China

Publicat:

Statele Unite și China au convenit sâmbătă să reia negocierile comerciale după ce președintele Donald Trump a oferit concesii inclusiv renunţarea la impunerea de noi taxe și o relaxare a restricțiilor asupra companiei Huawei, pentru a reduce tensiunile cu Beijingul, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

China a fost de acord să facă noi achiziții de produse agricole din SUA și să se întoarcă la masa de negocieri. Nu a fost stabilit niciun termen pentru a ajunge la un acord, iar cele două mari economii ale lumii rămân în contradicție asupra unor părți semnificative ale unui acord.


Citește și : Canada repatriază tonele de deşeuri care au provocat o criză cu Filipine

Ultima rundă de discuții majore a eşuat în luna mai.

Piețele financiare, care au fost zdruncinate de războiul comercial care durează de aproape un an, ar putea încuraja armistițiul. Washingtonul și Beijingul au plătit taxe de miliarde de dolari pentru importurile celuilalt, amenințând că vor frâna o economie globală deja încetinită. Aceste taxe rămân în vigoare în timpul reluării negocierilor.

“Suntem din nou pe drumul cel bun”, a declarat Trump presei după o întâlnire de 80 de minute cu președintele chinez Xi Jinping la summitul liderilor grupului celor mai puternice 20 de economii ale lumii (G20) de la Osaka, Japonia.

“Ne vom impune noi taxe și vor cumpăra produse agricole”, a spus Trump, fără a oferi detalii despre ce fel de produse ar fi vorba.

Citește și : A şaptea rundă de negocieri de pace între SUA şi talibani a început sâmbătă la Doha

Președintele american a amenințat că va impune noi taxe cu aproximativ 300 de miliarde de dolari pe alte tipuri de bunuri chinezești, inclusiv produse de consum, dacă întâlnirea din Japonia se va dovedi a fi nereușită. O astfel de mișcare ar extinde taxele existente la aproape toate importurile chinezeşti în Statele Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.