Trump sugerează Senatului să se concentreze asupra mass-mediei americane care difuzează `informaţii false`

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a sugerat joi Comisiei pentru servicii secrete din Senat, care anchetează presupusa ingerinţă a Rusiei în campania prezidenţială din 2016, să se concentreze mai degrabă asupra mass-mediei americane, care, în opinia sa, difuzează “informaţii false”, relatează AFP. 

După o conferinţă de presă a preşedintelui acestei comisii parlamentare, precum şi după relatările canalului NBC cu privire la tensiunile pe care Trump le-ar avea cu secretarul de stat Rex Tillerson, liderul de la Casa Albă i-a sfătuit pe senatori să se concentreze mai degrabă asupra altor lucruri decât pe ingerinţa străină în alegerile prezidenţiale din 2016.


“De ce Comisia pentru servicii secrete nu investighează asupra canalelor care difuzează informaţii false în ţara NOASTRĂ pentru a înţelege de ce atât de multe dintre informaţiile noastre sunt inventate”, a scris Trump joi pe Twitter.

Comisia încearcă să cerceteze nivelul ingerinţei ruse, inclusiv printr-o campanie de dezinformare pe reţelele de socializare, dar de asemenea să identifice eventualele contacte în SUA, posibil chiar în cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump.

După ce a afirmat miercuri că are “încredere deplină” în Rex Tillerson, Donald Trump a dat asigurări joi că şeful diplomaţiei americane nu a “ameninţat niciodată că va demisiona”.

“Este o ştire falsă dezvăluită de @NBCNews. Ştiri şi standarde de slabă calitate. Fără o verificare din partea mea”, a mai scris Donald Trump.

Potrivit NBC, Rex Tillerson l-ar fi făcut “idiot” pe Donald Trump la sfârşitul unei reuniuni la Pentagon în vara acestui an şi ar fi ameninţat să demisioneze din cauza neînţelegerilor profunde cu preşedintele american.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.