Trump suspendă importul de trofee de elefant, după ce decizia de ridicare a interdicţiei a stârnit revolta activiştilor de mediu

Publicat:

Preşedintele SUA Donald Trump a suspendat importul trofeelor ​​de elefant din Zambia sau Zimbabwe, la doar o zi după ce interdicţia fusese ridicată de către administraţia sa, provocând revolta asociaţiilor de apărare a animalelor şi a activiştilor de mediu.

Preşedintele american a anunţat, vineri, pe Twitter, suspendarea deciziei privind importul trofeelor până când va revizui “toate faptele” legate de conservare.


Asociaţii de apărare a animalelor şi activişti de mediu au protestat faţă de decizia Administraţiei Trump de reautorizare a importului de trofee de elefant din Zambia sau Zimbabwe, care înlătura o interdicţie impusă de administraţia Obama.

Actriţa Brigitte Bardot i-a adresat lui Trump o scrisoare în care critică decizia administraţiei americane de a permite importul de trofee de elefant din Zimbabwe, la scurt timp după ce l-a permis pe cel din Zambia, spunându-i acestuia că modul nedemn în care acţionează nu face decât să confirme zvonurile care pun la îndoială capacitatea sa de a fi preşedinte.

Ea începe prin a numi decizia o extravaganţă ucigaşă, despre care afirmă că are sprijinul “dictatorului nebun” din Zimbabwe şi confirmă autoritatea criminală pe care o exercită asupra regnului animal şi vegetal în ansamblu.

“Niciun despot din lume nu îşi poate asuma responsabilitatea de a face să dispară o specie milenară, care face parte din patrimoniul mondial al umanităţii”, scrie ea, adăugând că elefantul este “un animal sacru, magic, unic, respectat şi protejat”.

“Acţionând într-o manieră atât de nedemnă nu faceţi decât să confirmaţi zvonurile care vă pun la îndoială capacitatea de a fi preşedinte”, afirmă Brigitte Bardot în finalul scrisorii.

Realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres a anunţat, la rândul ei, că iniţiază o campane de strângere de fonduri pentru protecţia elefanţilor şi conservarea speciei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O minoră a fost bătută și amenințată de fostul iubit

O minoră a fost bătută și amenințată de fostul iubit Un tânăr de 26 de ani din Drochia a fost reținut de oamenii legii după...

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum Au rămas câteva zile până se va încheia Recensământul populației și locuințelor în...

Semnal de alarmă: doar în luna iunie, sute de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere

Semnal de alarmă: doar în luna iunie, sute de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere Tot mai multe victime pe traseele din țară. Medicii...

Peste 75 la sută dintre grădinițele din R.Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii

Peste 75 la sută dintre grădinițele din R.Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.