X

Trump ‘tună și fulgeră’ la adresa propriului ministru al justiției

Donald Trump l-a atacat din nou vineri pe ministrul justiţiei, la o zi după o dispută verbală între cei doi, Jeff Sessions răspunzând criticilor recurente ale preşedintelui american, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-o salvă de postări pe Twitter publicate vineri dimineaţă, liderul de la Casa Albă a reluat o parte din comunicatul trimis cu o zi în urmă de Sessions, interpretat ca fiind o critică deloc voalată la atacurile regulate ale preşedintelui la adresa sa. Trump l-a acuzat că s-a recuzat din ancheta privind presupusa influenţă rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016 care se desfăşoară sub supravegherea Departamentului Justiţiei.

Citește și: Fosta preşedintă sud-coreeană a primit la recurs 25 de ani de închisoare

“‘Departamentul Justiţiei nu va fi influenţat necorespunzător de consideraţii politice’. Jeff, este super, este ce vrea toată lumea, aşa că uită-te la întreaga corupţie ‘a celeilalte părţi'”, s-a dezlănţuit Trump.

El a invocat apoi exemple, vizând-i în special pe opozanţii săi politici, cum ar fi ‘Fundaţia Clinton’, ‘monitorizarea ilegală a Campaniei Trump’, în opinia sa, sau ‘înţelegerea secretă cu Rusia a democraţilor’.

“Haide Jeff, poţi să o faci, ţara aşteaptă”, a mai scris el.


Citește și: Sute de polițiști au fost arestați în Mexic. Mulți dintre ei nici măcar nu erau autorizați

Într-un alt mesaj publicat pe Twitter, Trump a reacţionat la pedeapsa cu închisoarea pentru o tânără americancă pentru că a divulgat un raport secret privind acţiuni ruse de spionaj în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016. Ocazie de a-l ataca, din nou, pe unul dintre susţinătorii săi istorici.

Această pedeapsă “nu reprezintă cu adevărat nimic comparativ cu ce a făcut Hillary Clinton! Atât de nedrept, Jeff”, a scris el.

Tags: Donald TrumpHillary ClintonJeff SessionsSUA
Categorii: Știrile zilei