X

Trump va discuta cu oficiali saudiţi despre dispariţia jurnalistului Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că intenţionează să vorbească cu oficiali din Arabia Saudită despre dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, fapt petrecut în urmă cu o săptămână, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Trump a menţionat că nu ştie nimic despre dispariţia lui Khashoggi şi că deocamdată nu a discutat cu oficiali saudiţi despre acest caz.

Citește și : Ambasadoarea SUA la ONU a demisionat

Khashoggi nu a fost mai fost văzut de când a intrat în consulatul saudit de la Istanbul, marţea trecută, au afirmat logodnica şi prieteni ai acestuia.

Oficialii saudiţi au invitat marţi experţi turci şi oficiali să viziteze consulatul, potrivit agenţiei de presă turce Anadolu.

Jamal Khashoggi a intrat marţea trecută în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, de unde nu a mai ieşit, potrivit poliţiei turce. Jurnalistul, un critic al puterii de la Riad care scria îndeosebi pentru The Washington Post, a mers la consulat în vederea viitoarei sale căsătorii.

Citește și : NATO îşi va testa capacitatea de a opri şi respinge o ofensivă lansată împotriva Norvegiei dinspre Rusia

Responsabili turci au afirmat sâmbătă seara că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Khashoggi, 59 de ani, a fost asasinat în interiorul consulatului, informaţii considerate drept “neîntemeiate” de autorităţile saudite.

Surse turceşti au afirmat că operaţiunea a fost întreprinsă de către un grup format din 15 persoane care au mers la consulat după ce au sosit la Istanbul la bordul a două avioane în aceeaşi zi.

Tags: Arabia sauditaDonald TrumpIstanbulJamal Khashoggijurnalist
Categorii: Sinteze