Trump va discuta cu Pompeo şi cu responsabili ai CIA despre cazul Khashoggi

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu a primit deocamdată o informare despre concluziile Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) cu privire la asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, dar că urmează să discute cu secretarul de stat Mike Pompeo şi cu responsabili ai CIA în cursul zilei, transmite Reuters, scrie agerpres.

Potrivit unor surse familiarizate cu acest dosar, CIA consideră că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, este cel care a ordonat asasinarea lui Khashoggi.


Citește și : Pence: Asasinii jurnalistului Khashoggi vor da socoteală în faţa SUA

Vorbind cu reporterii la Casa Albă înainte de deplasarea în California, preşedintele Trump a afirmat din nou că până acum i s-a spus că prinţul moştenitor nu a jucat un rol în moartea jurnalistului.

‘Nu am primit încă informări. Vom discuta cu CIA mai târziu şi cu mulţi alţii. Voi face aceasta în timp ce voi fi în avion. Voi vorbi de asemenea cu secretarul de stat Mike Pompeo’, a afirmat preşedintele.

Trump şi oficiali de rang înalt ai administraţiei sale au declarat că Arabia Saudită ar trebui să dea socoteală pentru orice fel de implicare în moartea lui Khashoggi, şi au impus sancţiuni împotriva a 17 saudiţi pentru rolul acestora în asasinat.

Citește și : Submarinul argentinian San Juan – localizat în Oceanul Atlantic, la un an după dispariția sa

Pe de altă parte, responsabilii au subliniat importanţa relaţiilor dintre Washington şi Riad, deşi membri ai Congresului au cerut administraţiei să sancţioneze Arabia Saudită pentru asasinarea jurnalistului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.