Trump va semna un ordin prin care recunoaşte suveranitatea israeliană în Golan (şeful diplomaţiei israeliene)

Publicat:

Ministrul israelian de Externe Israël Katz a anunţat duminică, pe Twitter, că preşedintele american Donald Trump va recunoaşte luni suveranitatea israeliană în Platoul Golan ocupat şi anexat de statul evreu, relatează AFP, scrie News.ro.

”Preşedintele Trump va semna mâine (luni), în prezenţa premierului (israelian Benjamin) Netanyahu un ordin prin care recunoaşte suveranitatea israeliană în Golan”, a scris şeful diplomaţiei israeliene.


Citește și : Uniunea Europeană nu va interzice echipamentele Huawei, ignorând apelurile Statelor Unite

Donald Trump a anunţat joi, într-un tweet, că ”a venit vremea ca Statele Unite să recunoască deplin suveranitatea Israelyului în Golan, care are o importanţă strategică pentru statul Israel şi stabilitatea regională”, rupând cu consensul internaţional şi cu decenii de diplomaţie americană în orientul Mijlociu.

Premierul israelian a salutat această declaraţie, scriind pe Twitter că, ”în momentul în care Iranul caută să folosească Siria ca pe o platformă pentru a distruge israelul, preşedintele Trump recunoaşte cu curaj suveranitatea israeliană în Platoul Golan. Mulţumesc, preşedinte Trump!”.

Israelul a cucerit o mare parte a Platoului Golan sirian – aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi – în Războiul de Şase Zile din 1967 şi a anexat-o în 1981. Această anexare nu a fost recunoscută vreodată de către comunitatea internaţională.

Citește și : Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim (Dăncilă)

Preşedintele american a rupt deja cu consensul internaţional, recunoscând în mod unilateral, în decembrie 2017, Ierusalimul drept capitală a Israelului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est?

Cum ne afectează succesul AfD din Germania de Est? Succesul de duminică al AfD la alegerile regionale din Turingia și Saxonia sugerează o înclinare tot...

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov Ne luptăm deja de ani cu problemele ridicate de servicii precum Telegram. E încă prea devreme...

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.