X

Trump vine cu precizări după discursul de la ONU: ‘Au râs cu mine, nu de mine!’

Preşedintele american Donald Trump a negat miercuri că hohotele de râs care s-au auzit în plenul Adunării Generale a ONU la începutul discursului său de marţi ar fi fost o dovadă de bătaie de joc, dând asigurări că diplomaţii râdeau şi se distrau împreună cu el, transmite EFE, potrivit agerpres.

”Nu râdeau de mine, râdeau cu mine. Ne-am distrat de minune”, a insistat Trump într-o conferinţă de presă care a avut loc la New York la finalul activităţilor sale în Adunarea Generală a ONU. ”Presa mincinoasă a scris că lumea a râs. Lumea se distra de minune. Ne distram cu toţii”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Citeşte şi: Doi agenţi Interpol au fost împuşcaţi mortal în Mexic

Trump a explicat că şi-a rostit discursul ”în faţa unui grup foarte mare de oameni foarte profesionişti” pe care ”nu-i interesează prea mult să aplaude, să sărbătorească sau să râdă”. El a explicat că a auzit ”o uşoară şuşoteală” după ce a pronunţat una dintre primele fraze ale discursului său, mai exact atunci când a spus că, ”în mai puţin de doi ani”, a reuşit ”să obţină mai mult decât orice altă administraţie din istoria ţării”. ”Aşa că atunci am spus: ‘Este adevărat’ şi am auzit râsete. Respectaţi ceea ce am făcut”, a adăugat Trump.

Citeşte şi: Un chinez, care a ucis nouă elevi, a fost executat

Preşedintele american a încercat astfel să minimalizeze faptul că hohotele de râs s-au auzit inclusiv la televiziune şi că, în momentul în care unii dintre cei prezenţi în Adunarea Generală a ONU au început să râdă, el a părut a fi vizibil descumpănit.

Episodul a devenit unul dintre cele mai comentate evenimente ale zilei de marţi de la ONU, fapt ce a părut să-l irite pe Trump, care invocă adesea batjocura comunităţii internaţionale la adresa politicilor SUA pentru a-şi justifica cele mai polemice decizii şi pentru a promite că lumea ”nu va mai râde” niciodată de ţara sa. 

Tags: discursDonald TrumpONU
Categorii: Știrile zilei