Trump: Voi semna marele nostru acord comercial Faza 1 cu China la 15 ianuarie

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că va semna la 15 ianuarie 2020 la Casa Albă acordul comercial parţial încheiat cu Beijingul, informează AFP, dpa şi Reuters, scrie agerpres.

“Voi semna marele nostru acord comercial Faza 1 cu China la 15 ianuarie”, a transmis Trump pe reţeaua Twitter, menţionând că vor fi prezenţi şi înalţi responsabili chinezi.


Citește și : Ambasada SUA în Irak, atacată de manifestanţi

El a adăugat că la o dată ulterioară se va deplasa la Beijing, pentru a începe discuţiile privind “Faza a 2-a” a acestui acord.

Cotidianul South China Morning Post, citat de agenţia EFE, a anunţat mai devreme marţi că o delegaţie chineză, condusă de vicepremierul Liu He, va efectua, începând de sâmbăta viitoare, o vizită la Washington, unde se aşteaptă să fie semnată “prima fază” a acordului comercial, care va servi drept bază în încercarea de a pune capăt disputelor dintre cele două mari puteri.

Sursa citată de către cotidianul din Hong Kong spune că Liu şi nu preşedintele Xi Jinping va fi cel care va semna acordul.

China şi SUA au anunţat pe 13 decembrie “prima fază” a unui acord comercial, în urma căruia Washington va retrage parţial taxele introduse începând din martie 2018 şi Beijingul va începe să cumpere mai multe produse americane pentru a încerca să corecteze dezechilibrul schimburilor comerciale dintre cele două puteri.

Până în prezent nu au fost făcute publice prea multe detalii privind conţinutul “fazei unu” şi nici compromisurile la care s-au angajat cele două părţi.

Citește și : Militanții islamiști au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul RD Congo

Presa oficială chineză menţiona atunci că SUA s-au angajat să retragă, etapizat, taxele adiţionale pe care le-a impus şi că Beijingul va face acelaşi lucru.

Tensiunile comerciale dintre cele mai mari două economii au avut profunde consecinţe mondiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.