X

Trump vs Harris: Sondaje CNN arată o cursă electorală strânsă în SUA

Trump vs Harris: Sondaje CNN arată o cursă electorală strânsă în SUA

O medie a sondajelor naționale întocmită de CNN indică o cursă electorală generală strânsă, fără un lider clar, între vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

Donald Trump are un sprijin de 49% în media a patru sondaje recente care testează confruntarea, în timp ce Kamala Harris are 47%. Sondajul sondajelor include un sondaj CBS News/YouGov publicat duminică – care nu indică niciun lider clar la nivel național, Kamala Harris având 50% și Donald Trump 49% în rândul alegătorilor probabili, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Acest lucru marchează o îmbunătățire pentru lista democraților față de ultimul sondaj CBS/YouGov înainte de ieșirea din cursă a președintelui Joe Biden, în care Joe Biden era în urma lui Trump cu 5%.

În sondajul CBS, procente similare de alegători democrați înregistrați (85%) și de alegători republicani înregistrați (88%) spun că vor vota cu siguranță în acest an, reducând diferența între partide în această privință. La mijlocul lunii iulie 90% din alegătorii înscriși formal ca republicani și 81% din cei democrați declarau că vor vota cu siguranță.

Majoritatea alegătorilor înregistrați spun acum că sunt fie entuziasmați (36%), fie mulțumiți (31%) de alegerile lor pentru funcția de președinte. În general, 78% din alegătorii înregistrați spun în sondajul CBS că știu deja suficient despre Kamala Harris pentru a lua o decizie de vot, în timp ce 22% spun că vor să știe mai multe despre ea.

De asemenea, 64% din alegătorii înregistrați spun că sunt de părere că opiniile și pozițiile politice ale Kamalei Harris sunt în mare parte aceleași cu cele ale lui Joe Biden, 18% spunând că sunt complet identice, iar 18% că sunt în mare parte sau complet diferite.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Aproximativ două treimi (68%) din participanții la sondajul CBS spun că sunt de părere că America este pregătită să aleagă o femeie de culoare președinte, în timp ce 32% spun că țara nu este pregătită.

Ce este sondajul sondajelor: este un instrument de măsurare care include cele mai recente patru sondaje naționale care măsoară opiniile alegătorilor înregistrați sau susceptibili de a vota la alegerile prezidențiale generale din 2024 și de a alege între Kamala Harris și Donald Trump.

Tags: Kamala HarrisSUATrump
Externe