Trupa britanică post-punk English Teacher a câștigat premiul Mercury Prize 2024

Publicat:

Trupa britanică post-punk English Teacher a câștigat premiul Mercury Prize 2024

Trupa britanică post-punk English Teacher a fost recompensată cu prestigiosul premiu Mercury Prize pentru albumul de debut “This Could Be Texas”, joi seară, în cadrul unei ceremonii restrânse organizată la celebrele studiouri Abbey Road din Londra, relatează AFP.

Grupul din Leeds (nordul Angliei) a câştigat în faţa favoritei Charli XCX, senzaţia verii, cu albumul ei hyperpop “Brat”, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

“‘This Could Be Texas’ dezvăluie noi profunzimi cu fiecare ascultare: este marca unui viitor clasic”, a justificat juriul.

Format în 2020 de patru muzicieni care s-au întâlnit pe băncile Conservatorului din Leeds – Lily Fontaine, Lewis Whiting, Douglas Frost şi Nicholas Eden – grupul English Teacher este încă relativ necunoscut publicului larg. Primul său hit, piesa rock “R&B”, a fost lansat în 2021.

Potrivit juriului, “This Could Be Texas” s-a remarcat prin “originalitate şi caracter”, “un melanj câştigător de suprarealism şi observaţie socială”, care întruchipează o “abordare proaspătă a formatului tradiţional al grupului”.

English Teacher a câştigat astfel un premiu în valoare de 25.000 de lire sterline (aproape 30.000 de euro), la finalul unei ceremonii difuzate la BBC şi organizată fără spectacole live din cauza lipsei unui sponsor la ediţia din acest an, ceea ce a provocat dezamăgirea multor fani.

Această selecţie din 2024 a fost deosebit de feminină, cu opt femei prezente în rândul celor 12 artişti aflaţi în cursă, fiind totodată marcată de tinere talente – opt artişti au fost nominalizaţi pentru albumul de debut.

Printre finaliste, alături de starul pop Charli XCX, s-a numărat cântăreaţa din Portishead Beth Gibbons, cu albumul de debut solo “Lives Outgrown” dar şi o altă vedetă a anilor ’90, Corinne Bailey. Rae, cu “Black Rainbows”.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Anul trecut, Ezra Collective a devenit primul grup de jazz care a câştigat Mercury Prize, cu “Where I Meant to Be”. Acest grup londonez cu influenţe afrobeat se pregăteşte în prezent de lansarea unui nou album şi va susţine un concert, sold-out, pe Wembley Arena, în noiembrie.

Creat în 1992 ca alternativă la Brit Awards, care au loc la începutul lunii martie, Mercury Prize recompensează cel mai bun album britanic sau irlandez al anului, fiind selectaţi atât artişti consacraţi, cât şi talente emergente din toate genurile muzicale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 7 septembrie 2024 

Horoscop 7 septembrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere profesional,...

Inelele olimpice, pe Turnul Eiffel cel puţin până în 2028

Inelele olimpice, pe Turnul Eiffel cel puţin până în 2028 Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat, vineri, că intenţionează să păstreze inelele olimpice pe Turnul...

Rapperul american Rich Homie Quan a murit la 34 de ani

Rapperul american Rich Homie Quan a murit la 34 de ani Rapperul american Rich Homie Quan, care s-a clasat în topul Billboard Hot 100 cu...

Poate radiația din telefoanele mobile să provoace cancer? Un nou studiu susține că are răspunsuri definitive

Poate radiația din telefoanele mobile să provoace cancer? Un nou studiu susține că are răspunsuri definitive Dezbaterea privind legătura dintre utilizarea telefoanelor mobile și riscul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.