X

Trupa BTS, ‘nespus’ de emoţionată de revenirea pe scenă, în faţa fanilor

Formaţia K-Pop de succes BTS susţine în această perioadă primele concerte cu prezenţă fizică de la debutul pandemiei de COVID-19, evenimente care au atras la Los Angeles “armata” de fani nerăbdători să-şi vadă idolii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Grupul din Coreea de Sud, alcătuit din şapte membri, a susţinut primul din cele patru concerte din seria “Permission to Dance on Stage”, pe arena SoFi din Inglewood, California.

Citeşte şi: Preşedinta taiwaneză pledează pentru democraţie în faţa unei delegaţii din ţările baltice – Black News

În cadrul unei conferinţe de presă organizate înainte de al doilea concert, de duminică seară, unul dintre componenţii BTS, Kim Nam-joon, cunoscut sub numele de scenă RM, a spus că revenirea pe scenă în faţa fanilor, pentru prima dată după 2019, a fost o experienţă emoţionantă. “Vederea atâtor fani, a stadionul plin de ieri, m-au emoţionat nespus”, a declarat reporterilor.

Concertele sunt primele pentru BTS după 2019, când membrii grupului au încheiat ultimul lor turneu, din America de Nord, prin Europa, până în Asia.

Pe măsură ce pandemia s-a extins anul trecut, trupa a amânat şi apoi a anulat ceea ce trebuia să fie cel mai mare turneu internaţional al său – care cuprindea aproape 40 de concerte -, susţinând în schimb spectacole online.

De la formarea în 2013, BTS a devenit lider al mişcării K-Pop la nivel global, datorită muzicii şi dansurilor atrăgătoare şi optimiste, dar şi a versurilor şi a campaniilor sociale ce susţin emanciparea tinerilor.

BTS a fost marele câştigător al galei American Music Awards 2021, la care premiile sunt acordate în urma votului publicului. Formaţia sud-coreeană a câştigat cel mai important trofeu al evenimentului – “artistul anului”, învingându-i pe Taylor Swift, rapperul Drake, cântăreaţa pop Ariana Grande, tânăra cântăreaţă pop americană Olivia Rodrigo şi pe The Weeknd. De asemenea, BTS s-a impus şi la categoriile “grupul pop preferat şi “cântecul pop preferat”, la care a câştigat cu hitul “Butter”.

Citeşte şi: Bogății imense se află sub apele îngheţate ale Rusiei – Black News

Fanii care fac parte din aşa-numita “Armată” a BTS, sunt renumiţi pentru dăruirea lor faţă de grup. “Suntem extrem de încântaţi să-i vedem în seara aceasta. A trecut atât de mult timp”, a spus duminică, la intrarea pe arena SoFi, Ravy Sok, în vârstă de 37 de ani. “I-am văzut acum aproape doi ani la Jingle Ball. În sfârşit, acum este o altă oportunitate de a-i revedea”, a adăugat ea. Prietena ei, Stephanie Tea, în vârstă de 31 de ani, a adăugat: “Ei ne-au motivat, ne-au ajutat să trecem prin atât de multe lucruri în viaţa noastră şi reprezintă o mare inspiraţie pentru noi”.

Celelalte două spectacole din această serie de concerte susţinute de BTS în faţa fanilor vor avea loc miercuri şi joi. 

Tags: BTSCoreea de Sudcovid-19K-poplos angeles
Categorii: Știrile zilei