X

Trupa Pussy Riot, forțată să oprească filmarea unui ‘videoclip ce promovează homosexualitatea’

Poliţia rusă a forţat grupul punk antiguvernamental Pussy Riot să oprească înregistrarea unui nou videoclip considerat că “promovează homosexualitatea”, efectuând un raid la locul filmărilor duminică la Sankt Petersburg, a anunţat o membră proeminentă a trupei feministe, citată luni de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Poliţia a acuzat trupa că filmează un “videoclip ilegal ce promovează homosexualitatea”, a precizat Nadejda Tolokonnikova într-un comunicat pe Twitter.

Citește și : EȘEC ‘răsunător’ al Iranului! NU a reușit plasarea unui satelit pe orbită

Promovarea publică a homosexualităţii este o infracţiune în Rusia în temeiul legislaţiei avizate de preşedintele Vladimir Putin. Trupa punk Pussy Riot este renumită pentru poziţia ei împotriva lui Putin şi a guvernului său.

Tolokonnikova, care anterior a executat o pedeapsă de mai mult de un an de închisoare pentru insultă la adresa credinţei religioase ruse, a declarat luni că trupa va încerca din nou să filmeze videoclipul pentru melodia “Rage”.

Tolokonnikova a fost condamnată la închisoare în urma unui protest Pussy Riot în 2012 într-o catedrală din Moscova, când trupa a interpretat o piesă în care se ruga Maicii Domnului să-l alunge pe Putin.

Citește și : CARNAGIU pe o șosea din Egipt! 11 oameni și-au pirdut viața!

Tags: a Sankt PetersburghomosexualitateNadejda TolokonnikovaPussy RiotvideoclipVladimir Putin
Categorii: Diaspora