Trupele regimului sirian au avansat în provincia Deraa (OSDO)

Publicat:

Forţele regimului sirian au câştigat teren sâmbătă în faţa rebelillor în provincia Deraa, în sudul ţării, după mai multe zile de bombardamente intensive, a indicat o organizaţie nonguvernamentală citată de AFP, scrie agerpres.

“Trupele regimului au avansat în regiune cucerind satele Al-Boustane şi al-Choumariya”, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).


Citește și : Fidesz: Italia are dreptate să blocheze „navele Soros” cu migranți să ancoreze

Informaţia despre progresul trupelor regimului în estul provinciei Deraa a fost transmisă şi de agenţia oficială de presă Sana.

După ce a securizat capitala Damasc, armata siriană a trimis întăriri şi se concentrează asupra sudului ţării, unde rebelii controlează încă în mare parte provinciile Deraa şi Soueida.

Potrivit OSDO, aviaţia regimului bombardează zonele rebele lansând inclusiv butoaie cu explozivi, o armă utilizată pentru prima oară după aproape un an la Deraa.

De marţi, cel puţin 19 civili au fost ucişi în zonele rebele, conform OSDO.

De cealaltă parte, opt soldaţi ai regimului au murit în confruntările de sâmbătă cu rebelii, numărul pierderilor din această tabără ajungând, începând de marţi, la 13. Peste 12.000 de sirieni au fugit din provincia Deraa în ultimele zile.

Conform Naţiunilor Unite, aceste operaţiuni ale regimului pun în pericol peste 750.000 de civili din regiune.

Cu ajutorul sprijinului militar al aliaţilor săi rus, iranian şi Hezbollahul libanez, regimul sirian a reuşit să recucerească peste 60% din ţară după 2015, potrivit OSDO.

Citește și : 45 de membri ai Stat Islamic, ucişi într-un raid aerian irakian în estul Siriei

În urma înfrângerilor suferite, rebelii nu mai deţin decât 11% din teritoriul sirian, în principal în nord, la frontiera cu Turcia. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ţinta a mai multe ofensive, controlează mai puţin de 3% din ţară, conform OSDO.

Conflictul din Siria s-a soldat din martie 2011 cu peste 350.000 de morţi iar milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.