Trupele ruse au primit ordinul de a avansa în ‘majoritatea sectoarelor’ din Ucraina

Publicat:

Trupele lui Vladimir Putin au primit ordinul de a avansa în ”majoritatea sectoarelor”, dar ele fac eforturi pentru a realiza o breşă majoră pe linia frontului din Ucraina, a anunţat marţi Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ zilnic, relatează DPA, potrivit agerpres.

Evaluarea serviciilor de informaţii britanice indică faptul că mercenarii din gruparea Wagner au înregistrat foarte probabil ”mici avansuri” în zona de nord a oraşului disputat Bahmut.


Citeşte şi: Doi oameni au fost salvaţi după aproape 198 de ore de la seismul catastrofal din Turcia – Black News

Mai la nord, în Kremina-Svatove, ruşii fac ”eforturi ofensive continue, dar prea mici în amploare pentru a realiza o breşă semnificativă”.

”În general, imaginea operaţională actuală sugerează că forţele ruse primesc ordinul de a avansa în majoritatea sectoarelor, dar nu au comasat suficientă putere de luptă ofensivă pe niciuna dintre direcţii pentru a obţine un efect decisiv”, a adăugat ministerul citat.

Citeşte şi: Şefa diplomaţiei germane îşi continuă în Suedia turneul scandinav – Black News

Surse din domeniul apărării sunt de părere că ofensiva de primăvară a forţelor ruse ar putea să nu fie lansată simultan pe întreaga linie a frontului din Ucraina, ce are o lungime de aproximativ 1.200 de kilometri.

Ministerul Apărării britanic prezintă zilnic situaţia actualizată a războiului din Ucraina. În acest fel, guvernul britanic şi-a propus să contracareze retorica rusă. De partea sa, Moscova îi acuză pe britanici că duc o campanie de dezinformare ţintită. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană Militarii din Forţele Navale ale Ucrainei urmează să fie instruiţi în...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar Armata ucraineană a confirmat miercuri retragerea sa din oraşul Vuhledar, ocupat de trupele ruse după doi ani şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.