X

Trupele ruse îşi continuă presiunea asupra uzinei Azovstal (Institutul american pentru Studierea Războiului)

Institutul american pentru Studierea Războiului afirmă că trupele ruse îşi continuă presiunea asupra uzinei Azovstal din Mariupol – unde se află ultimii apărători ucraineni ai oraşului, scrie news.ro

În actualizarea zilnică, citată de BBC, se adaugă că forţele ruse vor încerca să-i înfometeze pe apărătorii rămaşi ai fabricii de oţel şi nu vor permite civililor să fie evacuaţi.

Citește și : O treime din gazele exportate de Rusia spre UE riscă să fie pierdute din cauza războiului în Ucraina (directorul executiv al Naftogaz)

A fost planificat un coridor umanitar pentru evacuarea civililor prinşi în oraş sâmbătă, dar nu s-a materializat. Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, sperând să plece, dar au fost dispersate de forţele ruse, care au avertizat cu privire la iminentele bombardamente.

Grupul de reflecţie spune că Rusia s-a concentrat asupra atacurilor din est şi că trupele care au fost atrase din retragerea din regiunea Kiev reintră în luptă acolo.

Citește și : Evacuarea civililor din Mariupol, ‘perturbată’ de armata rusă (adjunctul primarului)

Institutul menţionează forţele ruse probabil vor creşte amploarea operaţiunilor ofensive terestre în zilele următoare, dar este prea devreme pentru a spune cât de repede vor face acest lucru sau cât de mari vor fi aceste ofensive.

Tags: AzovstalbombardamentekievMariupolrusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina