Trupul mumificat al unui alpinist american dispărut acum 22 de ani, descoperit în Peru după retragerea gheţarilor

Publicat:

Trupul mumificat al unui alpinist american dispărut acum 22 de ani, descoperit în Peru după retragerea gheţarilor

Poliţia şi salvamontiştii din Peru au recuperat trupul unui alpinist american dat dispărut în anul 2002, descoperire posibilă în contextul retragerii gheţarilor de pe cel mai înalt munte din Peru şi din regiunea învecinată, informează Reuters.

Trupul mumificat avea în continuare bocancii de căţărat, crampoane şi îmbrăcăminte, într-o bună tare de conservare, precum şi permisul de conducere şi paşaportul pe numele William Stampfl. Se crede că alpinistul ar fi decedat într-o avalanşă în urmă cu peste 20 de ani, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Poliţia a precizat că trupul a fost recuperat pe 5 iulie, de la o altitudine de 5.200 de metri, cu mult sub vârful Huascaran (6.768 metri).

Masa de gheaţă din regiune a suferit un proces de retragere în ultimii 10 ani, a explicat Edson Ramirez, ranger şi evaluator de risc în cadrul Huascaran National Park. ”Ceea ce a fost îngropat în urmă cu mulţi ani revine la suprafaţă”, a adăugat el.

Pe teritoriul statului Peru se află 68% din gheţarii tropicali ai lumii, unele dintre cele mai vulnerabile formaţiuni de gheaţă de pe planetă. Potrivit unui raport al guvernului de la Lima, 56% din gheţarii tropicali din această ţară au dispărut în ultimele şase decenii.

Cei mai mulţi dintre aceşti gheţari se află în Cordillera Blanca, unde Huascaran şi alţi munţi emblematici atrag mii de alpinişti în fiecare an.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.