X

Trupurile celor două românce, care au fost luate de ape în Italia, identificate. Tânărul de 25 de ani, încă de negăsit. Salvatorii i-au căutat cu drone

Trupurile celor două românce, care au fost luate de ape în Italia, identificate. Tânărul de 25 de ani, încă de negăsit. Salvatorii i-au căutat cu drone

Trupurile celor două românce, luate de apele învolburate ale unui râu, în Italia, au fost identificate de salvatori, au anunțat duminică după-amiază autoritățile. Fetele și încă un tânăr au dispărut lângă Udine, după ce apele unui rău s-au umflat brusc în urma ploilor abundente. Și de atunci salvatorii au continuat să cerceteze zona, în speranța că îi vor mai găsi în viață.

Au fost recuperate trupurile a două tinere, cel mai probabil este vorba despre cele două tinere românce care au fost luate de apele râului Natisone.

În continuare se fac căutări pentru a găsi și trupul băiatului de 25 de ani.

Trupurile celor două fete au fost găsite la o distanță de 700-1.000 de metri de locul în care cei trei tineri se duseseră pe o insuliță formată din pietriș, în mijlocul râului, și au fost apoi luați de ape.

Citește și: VIDEO/ Comandantul Brigăzii de poliție cu destinație specială “Fulger” a IGP a testat nivelul de pregătire și intervenție a angajaților din detașamente

Au continuat căutările și în noapte de sâmbătă spre duminică. Cu toate că duminică este ziua națională a Italiei, pompierii și protecția civilă folosesc același număr de personal pentru a continua căutările.

Pompierii au declarat că au intervenit atât cu macara cu coardă, dar că și unul dintre pompieri s-a aruncat în apă încercând să-i salveze pe cei trei tineri.

Încă de duminică dimineața au venit, la sediul Crucii Roșii din regiune, rudele celor trei tineri.

Atât prieteni de-ai fetei născute în Italia, care au venit pentru a oferi ajutor, cât și rezidenți au venit la pompieri să le arate locul, dar și zonele în care se formează gropile în râul care poate deveni periculos în anumite momente.

Trei tineri români, o fată de 21 de ani, o alta de 23 și de un băiat de 25 de ani, au mers pe o insuliță formată pe râul Natisone, un râu de 60 de km, care străbate Slovenia și Italia. Vineri a fost cod galben de ploi abundente, iar pe râul Natisone sunt curenți puternici. Cei trei au dispărut, după ce au fost surprinşi de apele învolburate ale râului.

 

Tags: două românceitaliasalvatori
Social