X

Tsipras: Complotiştii pucişti nu sunt bineveniţi, dar Grecia trebuie să respecte deciziile judecătoreşti

Puciştii nu sunt bineveniţi în Grecia dar cazul celor opt soldaţi care au fugit din ţară după o lovitură de stat eşuată în 2016 împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan este o chestiune ce ţine de sistemul judiciar, a declarat prim-ministrul grec Alexis Tsipras marţi în prima zi a unei vizite în Turcia, destinată să aplaneze tensiunile în legătură cu numeroase probleme dintre cele două ţări membre NATO, relatează Reuters şi France Presse, scrie agerpres.

“Grecia trebuie să respecte deciziile judecătoreşti”, a afirmat Tsipras după o întâlnire cu Erdogan la Ankara.

Citește și : Afganistan: Doi jurnalişti, împuşcaţi mortal într-un post de radio

“Complotiştii pucişti nu sunt bineveniţi în Grecia, însă ceea ce este mai important este consolidarea cooperării noastre în sectorul securităţii”, a insistat el.

Tsipras a declarat de asemenea că Grecia şi Turcia au fost de acord să dezescaladeze tensiunile în Marea Egee şi să continue măsurile de consolidare a încrederii, în timp ce orice diferenţe cu Turcia “pot şi trebuie rezolvate prin dialog”.

Un mesaj repetat de Tsipras, care s-a declarat bucuros că “rămân deschise canalele de comunicaţie” cu Ankara şi a chemat la “construirea unei relaţii bazate pe respectarea dreptului internaţional şi a înţelegerii reciproce”.

Citește și : Netanyahu se va întâlni cu Putin la Moscova pentru discuţii privind prezența Iranului în Siria

Tags: greciaNATOpucistiRecep Tayyip ErdoganTsiprasturcia
Categorii: Diaspora