Tsipras şi Zaev vor fi recompensaţi cu un premiu la Conferinţa de la Munchem privind securitatea

Publicat:

Premierii grec şi macedonean – Alexis Tsipras şi Zoran Zaev – vor fi recompensaţi cu un premiu la apropiata Conferinţă de la Munchen privind securitatea, pentru soluţionarea unui conflict ce dura de decenii între ţările lor, relatează vineri agenţia DPA, potrivit agerpres.

Tsipras şi Zaev vor primi Premiul Ewald von Kleist, a anunţat preşedintele Conferinţei, Wolfgang Ischinger, vineri la Munchen.


Citește și : Kurzii critică retragerea trupelor americane din Siria

După mai multe luni de negocieri prelungite, Tsipras şi Zaev au ajuns la un acord potrivit căruia Macedonia se va numi în viitor Macedonia de Nord.

Guvernul de la Atena a cerut această schimbare deoarece provincia nordică Macedonia a Greciei are acelaşi nume şi grecii se s-au temut că vecinul lor de la nord are pretenţii teritoriale şi culturale.

Din cauza disputei privind viitoarea denumire a fostei republici iugoslave Macedonia, Grecia a blocat până acum obiectivul Skopje de aderare la NATO şi apropierea în viitor cu Uniunea Europeană.

Citește și : Merkel îl contrazice pe Trump: ‘Jihadiștii din Siria nu sunt încă învinși!’

Conferinţa de la Munchen, care va avea loc în perioada 15 -17 februarie la Munchen (sudul Germaniei), este cea mai mare reuniune de experţi pe probleme de politică de securitate din întreaga lume. La eveniment sunt aşteptaţi până la 100 de miniştri şi 40 de şefi de stat sau de guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.