‘TSUNAMI’ de îngrijorări în Japonia. După şcoli, autorităţile decid să ÎNCHIDĂ şi toate cinematografele!

Publicat:

Solicitarea guvernului japonez de a închide şcolile, liceele şi colegiile pe întreg teritoriul ţării în contextul epidemiei de coronavirus a provocat nedumerire nu doar în rândul părinţilor, ci şi în rândul aleşilor locali şi personalului din învăţământ, chiar dacă experţii consideră această măsură ca fiind justificată, informează AFP, potrivit agerpres.

Joi seară, spre surprinderea generală, premierul Shinzo Abe a solicitat ca unităţile şcolare să îşi închidă porţile până la vacanţa de primăvară, care marchează sfârşitul anului şcolar, la finele lunii martie.


Citeşte şi: Facebook îşi ANULEAZĂ conferinţa anuală pentru dezvoltatori

“Noi, cadrele didactice, ne adaptăm zilnic la o situaţia foarte schimbătoare, dar nu ne-am aşteptat în niciun caz la închiderea integrală a tuturor şcolilor din ţară, este un duş rece”, a mărturisit pentru AFP, o profesoară care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

“În plus, nu este un ordin, ci o recomandare care va parcurge toate nivelurile ierarhiei din sistemul de educaţie, ceea ce înseamnă că acest lucru va depinde în cele din urmă de fiecare localitate”, a subliniat aceasta.

“Este un şoc”, a reacţionat într-un mesaj pe Twitter Toshihito Kumagai, primarul din Chiba, un oraş la est de Tokyo.

Deşi unii dintre părinţi sunt de acord cu această măsură, considerând că trebuie evitate adunările publice, numeroşi alţii sunt îngrijoraţi şi uluiţi în contextul în care creşele, grădiniţele şi after-school-urile (unde copiii rămân după terminarea orelor şi în vacanţe) vor fi deschise, la cererea guvernului.

“Sunt cu adevărat furios împotriva acestei decizii care nu va proteja copiii, ci dimpotrivă. Cum vom proceda? Îi lăsăm singuri acasă? Îi trimitem la creşă, unde este o aglomeraţie şi mai mare de persoane. Mi-aş fi dorit ca guvernul să se fi gândit mai mult”, a precizat pentru AFP o mamă a doi copii, de 4 şi respectiv 7 ani.

Citeşte şi: După ce a pierdut 33 de soldaţi în Siria, Erdogan dă drumul refugiaţilor spre Europa

“Suntem în perioada testelor şcolare, iar pentru copii este cu adevărat dificil. Este un şoc şi pentru fiica mea cea mare”, a adăugat o altă persoană care nu ştie cum va proceda.

“Compania mea nu prevede munca de la domiciliu, aşa că va trebui să-mi iau zile de concediu şi îmi fac totodată griji pentru programul şcolar al elevilor”.

Pentru o parte dintre experţii consultaţi de guvern însă, această decizie este necesară, iar potrivit acestora, următoarele două săptămâni vor fi cruciale pentru gestionarea epidemiei.

Reacţionând la criza declanşată de epidemia de coronavirus, reprezentanţii industriei cinematografice japoneze au anunţat că vor amâna lansările unor filme, vor închide cinematografele şi vor rambursa contravaloarea biletelor care au fost deja achiziţionate de spectatori, informează variety.com

Lansările lungmetrajelor de animaţie “Doraemon” şi “Jimaro”, care se adresează elevilor aflaţi în vacanţa de primăvară, au fost amânate. Primul dintre aceste filme era programat să intre în cinematografele nipone pe 6 martie, iar al doilea pe 28 februarie.

Lanţul de cinematografe Toho Cinemas, cel mai mare din Japonia, i-a anunţat pe spectatorii care au cumpărat bilete în avans că pot să solicite rambursarea acestora. Un alt lanţ major, Shochiku Multiplex Theaters, va proceda la fel. Sala de proiecţii Le Cinema din complexul Bunkamura din Tokyo va rămâne închisă începând de vineri.

La începutul acestei săptămâni, guvernul nipon a emis o directivă prin care a solicitat anularea sau amânarea cu cel puţin două săptămâni a evenimentelor sportive şi a adunărilor publice. Şcolile din Japonia vor rămâne închise până în aprilie.

Exceptând contaminările de pe vasul de croazieră Diamond Princess, andocat în prezent în Yokohama, cazurile de infecţii cu coronavirus au depăşit pragul de 200 în Japonia, ţară în care acest virus a provocat şi opt decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.