X

Tudose, întrebat dacă subiectul Ierusalim ar putea afecta Balcanii de Vest: Guvernul României – alături de UE şi NATO

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat sâmbătă, la Belgrad, întrebat dacă ar putea fi afectate ţările din Balcanii de Vest în contextul reacţiilor declanşate de afirmaţia preşedintelui Donald Trump privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, că Guvernul României îşi manifestă aceeaşi poziţie – de a fi implicat alături de UE şi partenerii din NATO pentru orice efort care duce la stabilitate şi securitate în zonă.

“Am vorbit de globalizare, am vorbit de interconectare, nu mai există conflicte îndepărtate şi conflicte apropiate. Din acest punct de vedere, orice zonă care pune în pericol, orice conflict care pune în pericol stabilitatea, siguranţa cetăţenilor noştri reprezintă o preocupare. Ne manifestăm, ca şi Guvern al României, aceeaşi poziţie de a fi implicaţi, alături de partenerii din Uniunea Europeană, suntem solidari şi cu partenerii din NATO, pentru orice efort care duce la stabilitate şi securitate în zonă”, a precizat premierul român, la conferinţa de presă comună de la finalul Reuniunii cvadrilaterale România – Bulgaria – Serbia – Grecia.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunţ care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, relatează agenţiile internaţionale de presă. ”Am hotărât că este timpul să recunoaştem oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Deşi preşedinţii precedenţi au făcut din asta o promisiune majoră în campaniile electorale, ei nu au reuşit să se ţină de promisiune. Astăzi, eu mă ţin de acest angajament”, a declarat Donald Trump în mesajul transmis din sala de recepţii diplomatice a Casei Albe.

Tags: Donald TrumpierusalimisraelMihai TudoseNATO< UEOrientul Mijlociuserbia
Categorii: DiasporaSinteze