X

Tunisia anunţă data alegerilor anticipate

Alegerile prezidenţiale anticipate ce vor fi organizate în Tunisia ca urmare a decesului preşedintelui în exerciţiu Beji Caid Essebsi vor avea loc, cel mai probabil, pe 15 septembrie, a anunţat joi preşedintele Instanţei superioare independente a alegerilor (ISIE), informează AFP, potrivit agerpres.

Aceasta înseamnă o inversare în calendarul electoral, care prevedea convocarea scrutinului prezidenţial pe 17 noiembrie, iar a alegerilor legislative pe 6 octombrie.

Citește și : Florence Parly a dezvăluit noua strategie spaţială militară a Franţei

“Data cea mai probabilă pentru (scrutinul) prezidenţial anticipat este 15 septembrie, dar aceasta nu este o dată definitivă”, a declarat pentru AFP preşedintele ISIE Nabil Baffoun.

Preşedintele parlamentului Mohammed Ennaceur a fost numit joi preşedinte interimar pentru o durată maximă de 90 de zile, adică până la sfârşitul lunii octombrie.

Citește și : Doi bulgari au fost inculpaţi pentru o acţiune masivă de piraterie asupra datelor fiscale

Condiţiile de prezentare a candidaturii la alegerile prezidenţiale au fost amendate în cursul lunii iunie de către Parlament, dar textul legii nu a fost promulgat de şeful statului. Promulgarea codului electoral modificat ar exclude înscrierea în cursa prezidenţială a magnatului mass-media Nabil Karoui. 

Tags: alegeriBéji Caid EssebsiMohammed EnnaceurTunisia
Categorii: Știrile zilei