Tunisia: O femeie a fost aleasă primar al capitalei Tunis

Publicat:

O femeie a fost aleasă marţi primar al capitalei Tunisiei, pentru prima dată în istoria acestei ţări din nordul continentului african, informează dpa, potrivit agerpres.

Souad Abderrahim, candidata partidului conservator islamic Ennahda (Renaşterea), a fost aleasă de membrii Consiliului Municipal al oraşului Tunis cu 26 de voturi din totalul celor 60.


Citește și : O asistentă medicală din UK a fost arestată pentru uciderea mai multor bebeluşi

Candidatul din partea partidului Nidaa Tounes al preşedintelui Beji Caid Essebsi, Kamal Edir, clasat pe locul doi, a obţinut 22 de voturi.

“Dedic această victorie tuturor tunisienilor şi tuturor femeilor care au luptat pentru a fi în asemenea posturi de conducere”, a declarat Abderrahim după vot.

Souad Abderrahim, farmacistă în vârstă de 53 de ani, a fost membră a Adunării Constituante a Tunisiei din 2011 până în 2014. În prezent ea este membru al Comitetului politic al partidului Ennahda.

Partidul Ennahda a fost marele câştigător al alegerilor municipale din 6 mai din Tunisia, primele de după revolta din 2011. Aceste rezultate au fost considerate un pas important în tranziţia democratică a Tunisiei. Constituţia acestei ţări, aprobată în 2014, le conferă consiliilor municipale puteri sporite, pentru a susţine descentralizarea.

Citește și : Trump dezvăluie stadiul discuţiilor cu Coreea de Nord

Cu toate acestea, prezenţa la vot a fost una extrem de scăzută, cu numai 33,7% din totalul celor 5,3 milioane de alegători.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.