X

Tunisia: O femeie a fost aleasă primar al capitalei Tunis

O femeie a fost aleasă marţi primar al capitalei Tunisiei, pentru prima dată în istoria acestei ţări din nordul continentului african, informează dpa, potrivit agerpres.

Souad Abderrahim, candidata partidului conservator islamic Ennahda (Renaşterea), a fost aleasă de membrii Consiliului Municipal al oraşului Tunis cu 26 de voturi din totalul celor 60.

Citește și : O asistentă medicală din UK a fost arestată pentru uciderea mai multor bebeluşi

Candidatul din partea partidului Nidaa Tounes al preşedintelui Beji Caid Essebsi, Kamal Edir, clasat pe locul doi, a obţinut 22 de voturi.

“Dedic această victorie tuturor tunisienilor şi tuturor femeilor care au luptat pentru a fi în asemenea posturi de conducere”, a declarat Abderrahim după vot.

Souad Abderrahim, farmacistă în vârstă de 53 de ani, a fost membră a Adunării Constituante a Tunisiei din 2011 până în 2014. În prezent ea este membru al Comitetului politic al partidului Ennahda.

Partidul Ennahda a fost marele câştigător al alegerilor municipale din 6 mai din Tunisia, primele de după revolta din 2011. Aceste rezultate au fost considerate un pas important în tranziţia democratică a Tunisiei. Constituţia acestei ţări, aprobată în 2014, le conferă consiliilor municipale puteri sporite, pentru a susţine descentralizarea.

Citește și : Trump dezvăluie stadiul discuţiilor cu Coreea de Nord

Cu toate acestea, prezenţa la vot a fost una extrem de scăzută, cu numai 33,7% din totalul celor 5,3 milioane de alegători.

Tags: femeieprimarRenaştereatunisTunisia
Categorii: Știrile zilei