Tunisia vrea să obţină un acord cuprinzător cu UE în domeniul migraţiei

Publicat:

Tunisia se află în negocieri cu Bruxellesul pentru un acord cuprinzător în domeniul migraţiei, care să includă cote de migraţie în ţări ale UE pentru cetăţenii săi cu calificări profesionale, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Tunis, pentru agenţia dpa, potrivit agerpres.

‘Tunisia preferă un acord cuprinzător cu privire la migraţie’, a precizat Bouraoui Limam.


Citește și : 12 morți și 14 răniți într-un nou atac jihadist în nordul Mozambicului

Guvernul de la Tunis vrea să obţină ‘cote anuale de migraţie organizată’ pentru cetăţenii calificaţi, similar acordurilor bilaterale pe care acest stat le are cu Franţa şi Elveţia, a afirmat el.

‘Vrem să extindem acest plan cu alte ţări precum Germania. Considerăm că este mare nevoie în statele Uniunii Europene de persoane calificate în câteva specializări şi că Tunisia poate avea o cotă’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tunisia a solicitat de asemenea libertate de circulaţie pentru persoane în regiunea Mediteranei, în special pentru oameni de afaceri, studenţi şi cercetători.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt intervin la o zi după ce şefa guvernului german, Angela Merkel, a afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să aibă ca model pentru viitoarele acorduri cu ţările Africii de Nord în materie de migraţie înţelegerea din 2016 cu Turcia.

Ankara a fost de acord să împiedice traversarea teritoriului său de către refugiaţi spre Europa de Vest, în schimbul unui ajutor financiar.

Citește și : Dominic Raab acuză UE că ‘pune frână’ negocierilor privind Brexit

‘Nu avem cunoştinţă de o asemenea măsură în acest moment. Tunisia se opune migraţiei clandestine şi luptă să o combată şi să-şi întărească controlul asupra frontierelor, dar nu este bine echipată’, a menţionat Limam.

Litoralul tunisian este o rampă de lansare pentru mii de migranţi care încearcă să ajungă în Italia. În iunie, o navă cu cel puţin 180 de migranţi s-a scufundat în largul coastelor Tunisiei, numărul victimelor fiind estimat la 112.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.