X

Tunisianul arestat în Koln este acuzat că fabrica arme biologice

Un tunisian în vârstă de 29 de ani a fost acuzat oficial că a încercat să fabrice “arme biologice”, însă justiţia germană a afirmat joi că nu dispune de suficiente dovezi care să-i permită să determine dacă bărbatul acuzat intenţiona sau nu să treacă la fapte, relatează AFP, potrivit agerpres.

Arestat miercuri în apartamentul său din Köln de forţele speciale, bărbatul de naţionalitate tunisiană a fost încarcerat, a anunţat parchetul general federal, autoritate competentă în cazuri de terorism.

Citeşte şi: Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României

“De la mijlocul lunii mai, Sief Allah H. a început să cumpere echipamente şi substanţe necesare fabricării de ricin. El a cumpărat de pe internet o cantitate de 1.000 de seminţe de ricin şi o râşniţă de cafea electrică”, a precizat parchetul într-un comunicat.

Ricinul este o otravă violentă, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. La începutul lunii iunie, suspectul reuşise să fabrice ricin, însă poliţia a reuşit să înlăture pericolul.

Cu toate acestea, anchetatorii nu au reuşit încă să stabilească dacă individul a intenţionat să comită un atentat sau dacă a avut motivaţii jihadiste. Deocamdată poliţia nu a descoperit nimic care să indice o legătură între bărbat şi o organizaţie teroristă, nici o eventuală dată sau loc pentru un atac.

Citeşte şi: Începe marele bal. Cupa Mondială de fotbal 2018 are fluierul de start în Rusia

Bărbatul a fost arestat împreună cu iubita sa marţi seara la Köln, în vestul ţării, de către unităţi speciale ale poliţiei, însă prietena sa a fost lăsată în libertate ulterior.

În luna mai, autorităţile franceze au anunţat că au dejucat un atentat cu bombă sau cu ricin planificat la Paris. Un egiptean de 20 de ani a fost arestat şi încarcerat.

Tags: arme biologicegermaniakolnSief Allah H.
Categorii: Diaspora