X

Turcia a emis un mandat de arestare împotriva unui ‘naş’ mafiot aflat în exil

Turcia a emis joi un mandat de arestare împotriva unui ‘naş’ mafiot aflat în exil, care face să tremure guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, acuzând, în filmuleţe devenite virale pe Youtube, înalţi responsabili turci de diverse infracţiuni, notează AFP, potrivit agerpres

Într-un scurt comunicat, parchetul din Ankara informează că un tribunal a emis ordinul de arestare a lui Sedat Peker, unul din şefii mafioţi cei mai notorii din Turcia şi care afirmă că trăieşte în Emiratele Arabe Unite.

Citește și : Poliţiştii anti-mafie au dezmembrat o reţea ilegală de pariuri şi jocuri de noroc

De aproape o lună, Peker ţine Turcia cu sufletul la gură postând pe YouTube înregistrări video atent puse în scenă în care acuză înalţi responsabili şi membri ai familiilor lor de viol, omor sau trafic de droguri.

Sedat Peker, care are 49 de ani, a fost condamnat în legătură cu crima organizată, dar se prezintă acum ca om de afaceri, îl are ca ţintă mai ales pe ministrul de interne Süleyman Soylu, pe care îl acuză că l-a trădat după ce o perioadă îl protejase.

Soylu şi alte persoane vizate de Peker au respins acuzaţiile. După mai multe săptămâni de tăcere, preşedintele Erdogan şi-a exprimat public miercuri susţinerea faţă de ministrul său.

Chiar dacă acuzaţiile lansate de Peker nu sunt susţinute de dovezi, ele au captat atenţia a milioane de turci, care îi urmăresc filmuleţele ca pe un serial, amintindu-le de legăturile din trecut dintre aparatul de securitate şi mafia.

Înregistrările nu l-au vizat până acum pe Erdogan, însă acest scandal pică în cel mai nefericit moment pentru preşedintele turc, a cărui popularitate are de suferit de pe urma situaţiei economice dificile şi a gestionării criticate a epidemiei de COVID-19.

Citește și : Tel Avivul îl cheamă la explicaţii pe ambasadorul Franţei în Israel

Deocamdată, Peker a postat şapte din cele 12 filmuleţe promise, iar cel mai recent a strâns aproape 15 milioane de vizionări de duminică.

Peker afirmă că s-a decis să publice aceste filmuleţe pentru a se răzbuna după o percheziţie brutală la locuinţa sa din Istanbul, când soţia şi copiii săi au fost trataţi ‘cu lipsă de respect’.

Tags: ankaraEmiratele Arabe UniteinfractiuniRecep Tayyip ErdoganturciaYoutube
Categorii: DiasporaSinteze