Turcia a încheiat percheziţiile la consulatul saudit din Istanbul

Publicat:

 Echipa de anchetatori turci şi-a încheiat percheziţiile la consulatul Arabiei Saudite şi la reşedinţa consulului la Istanbul, în cadrul anchetei privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Agenţia de presă turcă Anadolu a difuzat joi dimineaţă imagini cu echipa de legişti care transportau mai multe genţi şi cutii cu probe strânse de la reşedinţa consulului saudit la Istanbul. Echipa de experţi a intrat miercuri seară în reşedinţă, la o zi după ce consulul general al Arabiei Saudite la Istanbul, Mohammad al-Otaibi, a părăsit Turcia cu un zbor de linie.


Citeşte şi: Apar noi detalii năucitoare în cazul Khashoggi. Unul dintre călăi a studiat medicină legală în Australia

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului american The Washington Post şi critic vocal al regimului saudit condus de prinţul Mohammed bin Salman, a fost văzut ultima dată pe 2 octombrie atunci când a plecat spre consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a ridica documente necesare căsătoriei sale cu logodnica sa, ce are cetăţenia turcă.

Oficiali turci au declarat pentru presă că jurnalistul disident a fost ucis în interiorul consulatului saudit, acuzaţii respinse de regimul de la Riad.

Citeşte şi: Republica Moldova a semnat cu Turcia cinci noi acorduri bilaterale

De asemenea, anchetatorii turci au desfăşurat miercuri o a doua percheziţie la consulatul saudit, situat în districtul Levent din Istanbul, după ce marţi efectuaseră o operaţiune similară.

Percheziţiile de miercuri au avut loc la o zi după ce secretarul de stat american Mike Pompeo s-a întâlnit, la Ankara, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi cu ministrul de externe Mevlut Cavusoglu. Pompeo discutase deja cu autorităţile saudite, la Riad, despre cazul dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.