Turcia a trimis alte două avioane cu ajutoare şi echipamente medicale în Egipt pentru Fâşia Gaza

Publicat:

Turcia a trimis luni două avioane cargo în Egipt, care transportau echipamente medicale şi ajutoare pentru Fâşia Gaza, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, adăugând că alte două avioane vor fi trimise cu mai multe provizii, relatează Reuters.

La începutul acestei luni, Turcia a trimis trei avioane care au transportat ajutoare pentru Gaza. De asemenea, ea a trimis duminică o echipă medicală şi provizii în Egipt, spunând că Ankara este pregătită să trateze palestinienii răniţi în Turcia, dacă este nevoie, şi să înfiinţeze un spital de campanie la aeroportul El Arish din Egipt şi la punctul de trecere a frontierei de la Rafah.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Fahrettin Koca a precizat într-o postare pe reţeaua X că avioanele cargo au transportat medicamente, generatoare, provizii medicale, echipamente pentru fototerapie, incubatoare pentru bebeluşi, scutece şi alimente pentru copii.

Printre proviziile medicale, a spus el, se numără echipamente de răspuns în caz de urgenţă, mese de operaţie, ventilatoare, aparate cu ultrasunete şi materiale ortopedice pentru cei răniţi în lupte.

“Cele patru avioane cu asistenţă medicală sunt destinate Fâşiei Gaza, iar ajutorul va fi trimis din Egipt către Gaza pe autostrăzi”, a mai spus el.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Livrările de ajutoare umanitare pe la punctul de trecere de la Rafah au început sâmbătă, după discuţii privind procedurile de verificare a ajutorului şi după ce bombardamentele la graniţa cu Gaza au condus la blocarea camioanelor cu ajutoare pe teritoriul Egiptului.

Până acum, trei convoaie cu ajutoare au intrat în Gaza pe la punctul de trecere de la Rafah, transportând doar o mică parte din ceea ce oficialii ONU susţin că este necesar pentru a acoperi nevoile esenţiale ale populaţiei din Gaza, unde trăiesc 2,3 milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO: Un avion cu 62 de pasageri la bord s-a prăbușit în Brazilia

VIDEO: Un avion cu 62 de pasageri la bord s-a prăbușit în Brazilia Un avion care transporta 62 de pasageri s-a prăbușit în statul Sao...

Rusia vine amenințător în Marea Neagră: Au adus nave purtătoare de rachete (Presa)

Rusia vine amenințător în Marea Neagră: Au adus nave purtătoare de rachete (Presa) Două nave ruseşti purtătoare de rachete de croazieră Kalibr au fost observate,...

Un individ care lucra hamal la o firmă de mobilă va sta 12 ani după gratii după ce și-a bătut colegul până la moarte

Un individ care lucra hamal la o firmă de mobilă va sta 12 ani după gratii după ce și-a bătut colegul până la moarte Procuratura municipiului...

Un taximetrist, prins beat criță la volan, pe strazile Capitalei

Un taximetrist, prins beat criță la volan, pe strazile Capitalei Oamenii legii au depistat în trafic, pe strada Ismail din Capitală, un taximetrist în stare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.