X

Turcia adaugă nouă destinaţii noi pentru zborurile cu balonul cu aer cald

Turcia adaugă nouă destinaţii pe harta zonelor din această ţară în care se pot efectua zboruri cu balonul cu aer cald, stimulată de creşterea interesului turiştilor pentru această formă de petrecere a timpului liber, relatează vineri Xinhua, potrivit agerpres.

Până acum, regiunea Cappadocia, situată în provincia centrală Nevşehir, a fost singura zonă din Turcia care oferea călătorii cu balonul cu aer cald, o distracţie ce atrăgea peste 500.000 de amatori în fiecare an.

Citește și : Wang Yi: China doreşte doar armonie la nivel mondial

239 de baloane cu aer cald deţinute de 25 de companii se ridică în aer cel puţin 260 de zile pe an în Cappadocia, o regiune acoperită cu formaţiuni stâncoase conice.

”Introducerea noilor destinaţii pentru zborurile cu balonul cu aer cald este o decizie importantă pentru îmbogăţirea varietăţii produselor turistice ale ţării”, a declarat pentru Xinhua preşedintele Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia, Firuz Baglikaya.

Printre noile atracţii, Baglikaya a nominalizat Pamukkale, supranumit şi Castelul de Bumbac, o importantă atracţie turistică din Turcia, celebră pentru terasele sale albe din travertin, cu cascade împietrite şi bazine terasate. Regiunea atrage aproape două milioane de turişti în fiecare an.

Potrivit estimărilor, noile destinaţii ”vor contribui pozitiv la dezvoltarea zonelor selectate printre care se numără cele mai cunoscute frumuseţi naturale ale Turciei şi ale lumii”, a precizat Baglikaya.

27 de milioane de turişti străini au vizitat Turcia de la începutul anului până în luna august, o creştere cu 22,9% de la an la an, potrivit cifrelor publicate vineri de Ministerul Culturii şi Turismului din această ţară.

Baglikaya estimează că noile destinaţii vor spori prezenţa vizitatorilor străini, turiştii arătându-se din ce în ce mai interesaţi de zborurile cu balonul cu aer cald.

Citește și : România vrea achiziţionarea unui sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre

Turismul din Turcia dă semne de revenire după ce a avut de suferit ca urmare a atacurilor teroriste şi a răcirii relaţiilor cu Germania, Rusia şi alte state.

Tags: balonCappadociaturciaturisti
Categorii: Diaspora