X

Turcia i-a ajutat pe rebelii sirieni din provincia Idlib (Sana)

Turcia i-a ajutat pe rebelii sirieni să-şi lanseze joi contraofensiva din provincia Idlib (nord-vestul Siriei) în faţa forţelor guvernamentale, a informat vineri agenţia oficială de presă din Siria, Sana, citată de Reuters.

“Teroriştii din Partidul Islamic din Turkestan şi-au adunat o mare parte a trupelor (…) şi au lansat atacul lor cu sprijinul direct, instrucţiunile şi supravegherea regimului turc”, a scris Sana, explicând că informaţia i-a fost confirmată de comandanţi prezenţi în regiune, situată în apropierea frontierei cu Turcia, conform agerpres.

Rebelii au utilizat autovehicule turce, potrivit Sana. Ankara nu a reacţionat la aceste acuzaţii. Ferm opusă regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad şi sprijin pentru rebelii sirieni, Turcia acţionează împreună cu Rusia şi Iranul, aliaţi ai Damascului, pentru a încerca să găsească o rezolvare politică a conflictului armat.

Citește și : Un deputat lituanian acuzat de hărţuire sexuală și-a depus mandatul

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a solicitat joi omologului său rus, Vladimir Putin, să intervină pentru a pune capăt ofensivei armatei siriene în regiune, astfel încât să fie respectat acordul de la Astana (Kazahstan) care, printre altele, a stabilit unele zone de “dezescaladare”.

Joi, rebelii sirieni, dominaţi de islamiştii din Frontul al-Nusra, au lansat o contraofensivă în provincia Idlib pentru a stăvili înaintarea forţelor guvernamentale.

Tags: AstanadamascIdlibIranPartidul IslamicrebeliRecep Tayyip ErdoganrusiaSanaturciaTurkestanVladimir Putin
Categorii: Sinteze