X

Turcia: AKP susține că există “numeroase” dovezi care indică nereguli în cursul alegerile locale

Un oficial din cadrul Partidului Dreptate și Dezvoltare (AKP), formațiune condusă de președintele turc Tayyip Erodgan, a declarat că există “numeroase” dovezi care arată nereguli produse în cursul alegerilor locale și este evident că aceste nereguli au afectat rezultatul scrutinului de la Istanbul, potrivit Mediafax.

Partidul Dreptate și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare de 17 ani, a suferit câteva înfrângeri usturătoare în urma alegerilor locale desfășurate duminică în Turcia, pierzând controlul asupra mai multor orașe majore, inclusiv Ankara, și probabil Istanbul.

Citește și : NATO îşi va spori sprijinul acordat Ucrainei şi Georgiei la Marea Neagră

În cursa pentru Primăria orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formațiune de opoziție, are cu aproximativ 28.000 de voturi mai multe decât candidatul AKP, fostul premier Binali Yildirim.

Recep Erodgan a fost primar al orașului Istanbul timp de mai mulți ani, înainte de a ajunge premier și apoi președinte.

“Unele dintre buletinele de vot pentru Binali Yıldırım au fost înregistrate în mod eronat ca și cum ar fi fost pentru pentru candidatul CHP, Imamoğlu. Există nereguli grave care ar putea schimba rezultatele alegerilor și Partidul AK este gata să le dovedească pe toate”, a declarat Bayram Șenocak, liderul organizației locale a AKP din provincia Istanbul.

AKP a anunțat că va contesta rezultatele obținute la Istanbul, Ankara și o serie de alte localități, susținând că au fost depistate o serie de nereguli.

Citește și : Juncker: David Cameron este unul dintre „cei mai distructivi” politicieni din perioada modernă

Tags: AKPankaraBayram ȘenocakBinali YildirimEkrem ImamogluIstanbulTayyip Erodganturcia
Categorii: Diaspora